Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UNPR salută decizia de amânare a discuțiilor cu privire la modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală

ro

16 Jun, 2015 12:22 1422 Marime text
UNPR salută decizia de amânare a discuțiilor cu privire la modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală. Prin conținutul propunerilor de modificare și prin modalitatea în care au fost aduse în dezbatere, există riscul de a fi pusă sub semnul întrebării voința politică a partidelor parlamentare în ceea ce privește lupta împotriva corupției și independența justiției. Din acest motiv, propunerile de modificare a celor două Coduri au generat și generează îngrijorare în societate și în rândurile partenerilor internaționali ai României.
UNPR consideră că este de interes național ca România să aibă o justiție independentă, instituții puternice și un cadru legal eficient în combaterea corupției. Este dreptul Parlamentului să legifereze, dar orice modificare a cadrului normativ, mai ales în domeniul justiției, trebuie analizată și dezbătută atent, ținând cont de opiniile specialiștilor, de așteptările românilor și de prioritățile naționale asumate de toate partidele politice.
UNPR va continua să militeze pentru apărarea interesului național și pentru stabilitate, asigurând susținerea Guvernului  condus de Victor Ponta și sprijinind inițiativele președintelui Klaus Iohannis în domeniul securității naționale.
 
Biroul de presă
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii