Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat UNPR - Marti, 29 Mai 2012

ro

29 May, 2012 21:32 1100 Marime text

Candidatul UNPR la funcţia de primar al municipiului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, a depus în cursul acestei dimineţi la Biroul Electoral Municipal o contestaţie împotriva modalităţii de utilizare a locurilor de afişaj stabilite prin Dispoziţia Primarului municipiului Constanţa nr.756/03.04.2012, pentru municipiul Constanţa şi Palazu Mare.

Claudiu-Iorga Palaz a reclamat că actul administrativ mai sus menţionat nu stabileşte şi reguli, prevăzute de lege, cu privire la modalitatea utilizării acestor locuri de afişaj de către partidele politice, alianţele politice, electorale sau candidaţi independenţi. În contestaţia depusă, candidatul UNPR la funcţia de primar al municipiului Constanţa a precizat că în lipsa unor reglementări clare, USL a acaparat mai mult de jumătate din spaţiile în cauză, în timp ce restul candidaţilor nu mai dispun de locul legal de afişaj, fiind astfel nevoiţi să recurgă fie la distrugerea afişelor oponenţilor, fie la acoperirea acestora cu propriile afişe.

Regulile cu privire la modalitatea de folosire a spaţiilor destinate afişajului electoral sunt cele prevăzute de art. 76 alin. (3) din Legea nr. 67/2004, republicată, potrivit căruia: "Este interzisă utilizarea de către un partid politic, alianţă politică, alianţă electorală ori candidat independent a locurilor speciale de afişaj electoral, astfel încât să împiedice folosirea acestora de către un alt partid politic, alianţă politică, alianţă electorală ori candidat independent. Pe un panou electoral fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală ori candidat independent poate aplica un singur afiş electoral".

Claudiu-Iorga Palaz: "Pe lângă faptul că sunt "beneficiarul" unui boicot evident pe spaţiile de panotaj stradal dar şi pe anumite canale media, această ambiguitate din dispoziţia primarului a lăsat drum liber şi distrugerii afişelor electorale personale de pe afişierele legale. Am solicitat intervenţia Biroului Electoral Municipal pentru reglementarea fără echivoc a modalităţii de afişaj, astfel încât, până la data alegerilor, toţi candidaţii să-şi poată afişa materialele electorale în mod egal şi nediscriminatoriu iar distrugerea afişelor, cât şi afişarea peste competitor să fie sancţionată drastic".

Biroul de presă al candidatului UNPR

la funcţia de primar al municipiului Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii