Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat UNPR - Luni, 28 Mai 2012

ro

28 May, 2012 22:19 945 Marime text

Uniunea Naţională pentru Progresul României dezaprobă şi condamnă cu fermitate afirmaţiile preşedintelui Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, afirmaţii făcute în urma deciziei autorităţilor române de a refuza reînhumarea rămăşiţelor pământeşti ale scriitorului Nyiro Jozsef pe teritoriul ţării noastre. UNPR consideră că aceste declaraţii nu pot fi considerate altfel decât regretabile, iresponsabile şi incompatibile cu demnitatea publică ocupată de Kover Laszlo în statul ungar.

Credinţa noastră fermă este că România nu poate da curs unei astfel de solicitări, ţinând seama, pe de o parte de valorile noastre şi de identitatea noastră europeană, iar pe de altă parte de ingerinţele inacceptabile pe care şi le permite un demnitar străin într-o chestiune în care ţara noastră este suverană. Ca atare, îi invităm atât pe preşedintele legislativului ungar, cât şi pe ceilalaţi politicieni din ţara vecină, să îşi cântărească mai bine afirmaţiile şi să renunţe la atitudini cu substrat electoral.

România nu va accepta ca poziţiile anti-româneşti, antisemite şi pro-fasciste să fie validate prin acţiuni sau declaraţii, indiferent de cine încearcă astfel de demersuri. Nu este nici european, nici moral şi nici legal ca interesele electorale ale unor formaţiuni maghiare care îşi asumă un discurs extremist să fie garantate şi girate de vreunul dintre înalţii demnitari ai Ungariei.


Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii