Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius - Joi, 18 Octombrie 2012

ro

19 Oct, 2012 01:15 1168 Marime text

Universitatea „Ovidius" din Constanţa a parcurs etapele certificării EN ISO 9001:2008 realizată de TÜV Austria. Domeniul de aplicabilitate al certificatului pentru sistemul de management conform EN ISO 9001:2008 se referă la:

  • activităţi de învăţământ superior (licenţă, master, doctorat) de specialitate în domeniile fundamentale: matematică şi ştiinţele naturii, ştiinţe inginereşti, ştiinţe biologice şi biomedicale, ştiinţe sociale, ştiinţe umaniste şi arte;
  • activităţi de cercetare ştiinţtifică, consultanţă, inovare şi transfer tehnologic;
  • managementul activităţilor suport (administrative).

Procesul de evaluare a calităţii activităţii didactice a permis identificarea domeniilor performante, a gradului de utilizare a infrastructurii de cercetare, a gradului de implicare a comunităţii academice (cadre didactice, studenţi) în problemele instituţionale.

De altfel, în acest context, reamintim faptul că Universitatea „Ovidius" din Constanţa a obţinut calificativul GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT în urma evaluării instituţionale a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (A.R.A.C.I.S.) și a fost încadrată în categoria Universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică.

În prezent, universitatea se pregăteşte pentru vizita experţilor European University Association (EUA), organism internațional cu competenţă în domeniul clasificării instituţiilor de învăţământ superior (cf. prevederilor LEN). Acest tip de evaluare reprezintă o completare a procesului realizat de către MECTS.

„În Universitatea „Ovidius" din Constanţa există un sistem de asigurare a calităţii şi un manual al calităţii care descriu sistemul de management proiectat, documentat, implementat, menţinut şi îmbunătăţit în Universitate. Scopul acestui sistem este creşterea gradului de calitate a programelor oferite partenerilor - cadre didactice, studenţi şi reprezentanţi ai mediului socio-economic. Toate aceste etape de evaluare instituţională sunt importante pentru menţinerea şi îmbunătăţirea calităţii în toate sectoarele şi structurile funcţionale ale universității noastre. Conform ultimei ierarhizări a programelor de studii, realizată de MECTS, Medicina Dentară (Facultatea de Medicină Dentară) și Administrarea afacerilor (Facultatea de Științe Economice) sunt în Categoria A și ne dorim să urcăm în topul clasficărilor programelor de studii și restul specializărilor", a declarat rectorul Universității „Ovidius" din Constanța, prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure.

Biroul de promovare și relații publice,

18 octombrie 2012

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii