Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire în cadrul proiectului „Bursa de Proiecte – Cultura Inovativ Antreprenorială Aplicată”

ro

15 Jun, 2015 10:10 888 Marime text
În cadrul proiectului „Bursa de Proiecte – Cultura Inovativ Antreprenorială Aplicată”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară 1, Domeniul major de intervenţie 1.2., derulat de Universitatea „Ovidius” din Constanța, vineri, 15 iunie 2015, s-a desfășurat Întâlnirea între studenții din grupul-țintă și reprezentanți ai mediului de afaceri.
În cadrul evenimentului, echipa de implementare a proiectului a prezentat obiectivele „Bursa de Proiecte – Cultura Inovativ Antreprenorială Aplicată”, proiectul urmărind promovarea învățării centrate pe student prin dezvoltarea de curriculum și activități educaționale adaptate și corelate nevoilor identificate și interacțiunea reală pe termen lung a mediului de afaceri cu sistemul de învățământ superior cu rezultate concrete asupra capacității sistemului educațional de a răspunde cerințelor mediului economic.
Mecanismul propus este susținut de soluții și instrumente inovative și flexibile, care stimulează atât procesele și activitățile educaționale prin dezvoltarea aptitudinilor profesionale și personale ale studenților, dobândirea de competențe adaptate cerințelor pieței muncii, cât și corelarea procesului educațional cu mediul de afaceri. A fost prezentată platforma online, un mediu de comunicare între mediul de afaceri, studenţii care propun proiecte şi îndrumători - cadrele didactice din universitate. Astfel, ideile valoroase ale studenților pot fi valorificate prin intermediul platformei puse la dispoziție de proiect.
Echipa de implementare a proiectului a încheiat prezentarea obiectivelor „Bursa de Proiecte – Cultura Inovativ Antreprenorială Aplicată” punând accent pe valorile și facilitățile acestui demers, printre care, facilitarea derulării unui dialog deschis între angajatori și studenți, dezvoltându-se tinerei generații apetitul pentru business.
La eveniment au participat reprezentanți ai mediului de afaceri din domeniile IT, construcții, prestări servicii, care, după o scurtă prezentare a profilului firmelor, au vorbit despre adaptarea dezvoltării profesionale și personale a studenților la cerințele pieței muncii și susținerea unei culturi antreprenoriale. Totodată, aceștia au prezentat studenților modalitățile de recrutare și i-au încurajat pentru alegerea programelor de intership încă din timpul facultății, indiferent de domeniul de studiu. Orice experiență constituie un punct forte, au subliniat reprezentanții mediului de afaceri, arătând, astfel, importanța programelor de intership.
Studenții din grupul-țintă prezenți la eveniment au apreciat intervențiile reprezentanților din mediul de afaceri, adresând o serie de întrebări cu privire la cerințele pieței muncii actuale, precum și la nevoile de actualizare a instrumentelor de lucru pentru dezoltarea mediului de afaceri local.
Astfel de întâlniri între mediul de afaceri și studenți vor continua și în perioada următoare.
 
Detalii suplimentare puteți obține la:
Nume persoană de contact: Ing. Laurențiu Sîrbu
Funcție: Director de proiect
Telefon: 0241/606.401; email: dga@univ-ovidius.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii