Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Construieşte-ţi cariera, pas cu pas! Consiliere şi orientare profesională pentru elevii din regiunile Centru şi Sud-Est”

ro

08 May, 2015 11:31 1140 Marime text
Sâmbătă, 9 mai a.c., în cadrul proiectului POSDRU/160/2.1/S/132690, „Construieşte-ţi cariera, pas cu pas! Consiliere şi orientare profesională pentru elevii din regiunile Centru şi Sud-Est”, în care Universitatea „Ovidius” din Constanța este parteneră, împreună cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, se vor desfășura două evenimente importante:
- o conferință de diseminare a proiectului, organizată în sala de conferințe a Hotelului „Bulevard” din Constanța, cu începere de la ora 9.00;
- un târg educațional organizat la sediul UOC la care vor participa 160 de elevi de la licee din Tulcea și Babadag. Târgul va continua duminică, 10 mai, cu participarea a 200 de elevi de la licee din județele Constanța și Brăila.
Proiectul „Construieşte-ţi cariera, pas cu pas! Consiliere şi orientare profesională pentru elevii din regiunile Centru şi Sud-Est“  are ca obiectiv promovarea unor măsuri de corelare a sistemului de învăţământ şi piaţa muncii prin activităţi de consiliere şi orientare profesională, în vederea pregătirii pentru inserţia pe piaţa muncii a 20.000 de elevi din liceele teoretice şi vocaţionale, dar şi elevi din clasa a VIII-a, aparţinând regiunilor Centru şi Sud-Est, în vederea creşterii gradului de ocupare în rândul absolvenţilor unităţilor de învăţământ public. Proiectul vizează creşterea adaptabilităţii tinerilor la cerinţele pieţei muncii şi la cerinţele specific locului de muncă, precum şi educarea capacităţii de a avea opţiuni personale, în cunoştinţă de cauză, în ceea ce priveşte continuarea traseului de formare profesională.
 
 
Biroul de presă al Universității „Ovidius” din Constanța,
8 mai 2015
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii