Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinţa Internaţională „CHIMIA 2012 - Noi tendinţe în chimia aplicată”

ro

21 May, 2012 21:36 868 Marime text

În perioada 24 - 26 mai 2012, Departamentul de Chimie şi Inginerie Chimică a Facultăţii de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului din cadrul Universităţii „Ovidius" Constanța, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Asociația Specialiștilor din Industria Alimentară din România - Filiala Constanța, Societatea de Chimie din România - Filiala Constanța și Eurachem România organizează a V-a ediție a Conferinţei Internaţionale „CHIMIA 2012 - Noi tendinţe în chimia aplicată" (New trends in applied chemistry).

Evenimentul face parte dintr-un ciclu de manifestări ştiinţifice organizate de Departamentul de Chimie și Inginerie Chimică din cadrul Universității „Ovidius" din Constanţa, care a debutat cu prima Conferinţă naţională CHIMIA 2000. Au urmat CHIMIA 2003, CHIMIA 2006, care a devenit conferință naţională cu participare internaţională, apoi, trei ani mai târziu, a fost organizată Conferinţa Internaţională CHIMIA 2009.

Lucrările conferinței se vor desfășura pe mai multe secțiuni - „Compuși naturali și sintetici", „Chimia analitică şi protecția mediului", „Chimie fizică", „Inginerie chimică, tehnologie și management în domeniul petrolului" și vor fi publicate într-o ediție specială a revistei „Analele Universităţii Ovidius Constanţa. Seria: Chimie" - cotată CNCSIS, categoria B+.

La conferință s-au înscris cu lucrări prestigioase peste 70 de cadre universitare și cercetători din Europa - Turcia, Marea Britanie, Italia, Bulgaria, dar și din țară: Iași, București, Galaţi, Timişoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Brașov, Constanța.

Evenimentul reuneşte sub aceeaşi cupolă specialişti de marcă din domeniu, cadre didactice prestigioase, care prin activitatea lor de cercetare, producţie şi diseminare, urmăresc acelaşi scop de îmbunătăţire a calităţii vieţii.

Deschiderea conferinței va avea loc vineri, 25 mai, începând cu ora 9.00, în Sala de Consiliu a Universităţii „Ovidius", situată în sediul din Bulevardul Mamaia nr.124.

Biroul de promovare și relații publice

21 mai 2012

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii