Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Universitatea „Ovidius”

ro

02 Jul, 2014 17:23 838 Marime text
Facultatea de Inginerie Mecanică Industrială şi Maritimă din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța organizează a 4-a ediţie a Conferinţei Studenţilor din Domeniul Ştiinţelor Inginereşti – TEHNONAV JUNIOR. La ediţia din acest an s-au înscris aproximativ 40 de studenţi cu un număr total de 28 de lucrări, coordonaţi de cadrele didactice ale Facultăţii de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă. Lucrările conferinţei vizează domenii inginereşti de interes şi de actualitate, în principal ingineria construcţiilor navale, reflectând activitatea de cercetare a studenţilor, proiectele de diplomă ale tinerilor absolvenţi şi lucrările de disertaţie realizate de studenţii înscrişi la cursurile universitare de master.
Conferinţa se va desfăşura pe 4 iulie 2014, începând cu ora 9.00, la sediul din B-dul Mamaia al Universităţii „Ovidius” din Constanţa. Cuvântul de deschidere va fi adresat de prof.univ.dr.ing. Ionel Nicolae, în calitate de Decan. La deschidere şi-au anunţat participarea şi reprezentanţi ai conducerii Universităţii „Ovidius” din Constanţa.
Ediţia 2014 a Conferinţei Studenţilor din Domeniul Ştiinţelor Inginereşti – TEHNONAV JUNIOR va fi sprijinită anul acesta de Şantierul Naval Constanţa S.A. care, în calitate de sponsor, va organiza festivitatea de premiere la sediul său, pe 5 iulie 2014, începând cu ora 9.30. Va urma apoi o vizită în şantier.
În calitate de invitat şi reprezentant al sponsorului va participa la lucrările conferinţei Violeta Putinei, manager al Departamentului de resurse umane din cadrul Şantierului Naval Constanţa S.A., care va prezenta în plenul conferinţei o serie de aspecte privind prezentul şi perspectivele şantierului naval constănţean. Totodată, va avea prilejul să aprecieze valoarea lucrărilor prezentate de tinerii autori şi a eforturilor depuse de studenţi şi profesori pentru armonizarea pregătirii studenţilor din domeniul ştiinţelor inginereşti cu cerinţele mediului economic constănţean.
Din programul conferinței mai atrag atenţia o serie de titluri precum: „Studii privind corelarea ciclurilor termice cu duritatea maximă din ZIT la sudarea oţelurilor pentru construcţii”; „Tehnici CAD-CAM de modelare şi analiză în proiectarea navală”; „Managementul siguranței structurilor marine offshore”; „Asamblarea corpului navei prin metoda prefabricaţiei”; „Consideraţii privind dezvoltarea offshore”; „Studiu privind analiza chimico-mecanică a cordoanelor de sudură din structura rezervorului de evacuare apă de proces, realizate prin procedeele SE şi MAG cu sârmă tubulară”; „Tehnologii integrate pentru sistemele de propulsie navală”.
 
Biroul de promovare şi relaţii publice,
2 iulie 2014
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii