Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Universitatea Ovidius

ro

22 Mar, 2013 19:04 795 Marime text

Astăzi, 22 martie 2013, la Universitatea „Ovidius” din Constanța, a avut loc  Ședinţa Societății de Chimie din România, filiala Constanța.
Din prezidiu au facut parte  prof.univ.dr.ing. Sorin Ioan ROŞCA, Preşedintele Sociețății de Chimie din România, prof.univ.dr.ing. Gabriela STANCIU, Preşedinte SChR - Filiala Constanţa, prorector Educație și formare continuă în cadrul Universității „Ovidius”, şi  prof. Gabriela MICU, inspector de Chimie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanţa, iar în sală au fost prezenţi profesori din învățământul universitar și preuniversitar, precum şi numeroşi elevi.
Pe primul punct al ordinei de zi s-a aflat premierea elevilor care au obținut rezultate deosebite la Olimpiada de chimie, etapa județeană.
Prof.univ.dr.ing. Sorin Ioan ROŞCA, Preşedinte SChR, a prezentat principalele direcții de acțiune ale societății în anul 2013, printre care: lansarea unui program de activități pentru popularizarea chimiei, de  informare a publicului larg asupra ultimelor descoperiri din domeniu și despre importanța acesteia în viaţa de zi cu zi (alimentație, materiale, energie, medicamente etc); elaborarea planului cadru și a programelor analitice pentru învățământul preuniversitar la disciplinele „Chimie”și „Științe”; continuarea și dezvoltarea activităților pentru atragerea tineretului spre chimie; sprijinirea manifestărilor științifice din calendarul SChR.
Prof.univ.dr.ing. Gabriela STANCIU, Preşedinte SChR-Constanţa, a prezentat calendarul activităților pe anul în curs al filialei. În perioada 1 - 5 aprilie 2013, în cadrul Universităţii „Ovidius” se desfăşoară manifestarea „Zilele porților deschise”, care coincide cu programul „Școala Altfel” din învățământul preuniversitar, iar elevii interesaţi sunt aşteptaţi să viziteze amfiteatrele, sălile de curs, laboratoarele şi să asiste  la lucrări experimentale atractive şi spectaculoase. De asemenea, le  va fi prezentată şi oferta educațională a facultăţii. Totodată, în calendarul filialei locale a prestigioasei societăți se mai înscriu: în perioada 24 - 25 mai workshopul „New trends in oil, gas and petrochemical industry”, 31 mai - 1 iunie workshopul internațional „Challenges in food chemistry”, 7 iunie a VI-a ediție a proiectului „Omul. Mediul. Poluarea”. O atenție deosebită este acordată şi pregătirii elevilor olimpici calificați pentru etapa națională, aceştia lucrând efectiv în  laboratoare şi asistând la  cursurile de chimie. În premieră, în cadrul Universităţii „Ovidius, în intervalul  1aprilie – 31 mai 2013, va avea loc prima ediţie a Programului de pregătire suplimentară a elevilor pentru examenul de Bacalaureat.
Prof. Gabriela MICU, inspector de Chimie din cadrul ISJ Constanţa, a prezentat o serie de propuneri ale cadrelor didactice din învățământul preuniversitar privind activitatea SChR-Constanţa pentru anul 2013. Este vorba despre elaborarea, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius”,  a unui ghid metodologic pentru disciplina chimie, ca urmare a activităţii comune de practică pedagogică; realizarea la nivelul unei comisii comune a unei propuneri de programă pentru Bacalaureat; introducerea unui nivel mediu pentru fiecare standard de evaluare naţională la disciplina chimie. Totodată, s-a propus introducerea în clasa a V-a şi a VI-a a unei discipline în trunchiul comun care să se numeasca „Știinţe integrate” sau „Chimie simplu” (1 h) în care să se introducă cunoştinţe de chimie aplicate în viaţa cotidiană, astel încât să nu mai existe o ruptură între cunoştinţele de la învățământul primar de la ştiinţe la cel gimnazial. Alocarea unui număr mai mare de ore de chimie în planul cadru pentru liceele tehnologice şi cu profil umanist a fost, de asemenea, o altă propunere lansată în cadrul Sedinţei Societății de Chimie din România, filiala Constanța.
 
Biroul de promovare și relații publice,
22 martie 2013
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii