Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat PDL - Florin Gheorghe

ro

18 Sep, 2013 19:45 970 Marime text
Astăzi, 18 septembrie 2013, domnul Florin GHEORGHE, deputat al Partidului Democrat Liberal a susţinut declaraţia politică cu tema „O lege pentru primarii ineficienţi”. În cadrul declaraţiei politice, domnul deputat Florin GHEORGHE a criticat puternic demagogia la care au apelat în ultima vreme cea mai mare parte a primarilor din ţară, în legătură cu absenţa unui cadru legislativ care le-ar permite un management eficient al câinilor fără stăpân: „legea actuală nu interzicea un management eficient al gestiunii câinilor maidanezi şi cine a vrut să aibă un oraş curat şi civilizat, în care câinii fără stăpân să nu se mai reproducă în spaţiul public şi să nu mai pericliteze viaţa oamenilor, a rezolvat problema.”

Domnul deputat Florin GHEORGHE a sancţionat dur şi duplicitatea parlamentarilor USL, care în cursul anului 2012 s-au opus cu vehemenţă adoptării legii privind câinii fără stăpân, sensibilizaţi doar de tragedia copilului ucis în Bucureşti: „La acel moment, proaspăta alianţă USL, furibundă după creşterea în sondaje, îşi exersa demersurile demagogice şi vota în bloc împotriva legii. Chiar dacă legea a fost până la urmă adoptată, USL a făcut tot posibilul să împiedice implementarea acesteia:

a încheiat acorduri ferme cu diverse ONG-uri că nu vor eutanasia maidanezi şi îi vor returna cât mai curând pe străzi, a atacat-o la Curtea Constituţională, ca să-i împiedice implementarea, iar când reexaminarea legii a demarat în Parlament au ascuns-o repede la sertar, de teama de a nu pierde vreun vot de la aşa-zişii iubitori de animale. Când spun că USL votează şi guvernează numai cu ochii la sondaje nu spun vorbe goale! Acţiunile din săptămâna trecută sunt dovada cea mai grăitoare.”
  Domnul deputat Florin GHEORGHE consideră că nici un primar responsabil şi gospodar nu a tratat cu indiferenţă această problemă şi că în prezent primarii au toate pârghiile legale să administreze într-un mod european problema câinilor fără stăpân: „Nu sunt adeptul măsurilor extreme, însă viaţa oamenilor este mai presus de orice! Primarii trebuie să se justifice în faţa cetăţenilor de ce au desconsiderat atâta timp această problemă! Primarii ineficienţi trebuie să plătească!”
Biroul de presă al deputatului

Florin GHEORGHE
Partidul Democrat Liberal
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii