Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa intalnirea prof.Danut Epure cu profesorii Facultatii de Medicina

ro

16 Feb, 2012 22:19 954 Marime text

Principalul candidat pentru ocuparea funcţiei de rector al Universităţii „Ovidius" din Constanţa, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, prof. dr. Dănuţ Tiberius Epure a avut ieri, 15 februarie 2012, o întâlnire oficială cu colectivul Facultăţii de Medicină. Până în prezent, candidatul a reuşit să organizeze întrevederi de acest gen cu cadrelele didactice aparţinând majoriţăţii facultăţilor, reuşind astfel să se familarizeze cu problemele specifice ale corpului profesoral, dar şi ale studenţilor.

Foarte apreciat în comunitatea academică pentru profesionalismul de care a dat dovadă încă din debutul campaniei pentru ocuparea funcţiei de rector, prof. dr. Dănuţ Tiberius Epure a fost întâmpinat şi la Facultatea de Medicină de un număr impresionant de cadre didactice, cărora li s-au alăturat şi reprezentanţi ai studenţilor. Pe parcursul întâlnirii, candidatul şi-a prezentat în totalitate planul managerial, oferind ample explicaţii cu privire la demersurile care vor asigura modernizarea şi dezvoltarea Universităţii „Ovidius" din Constanţa.

Întrucât activitatea de cercetare este vitală pentru sporirea vizibilităţii naţionale şi internaţionale a unei instituţii de învăţământ superior, discuţiile s-au purtat, cu precădere, pe marginea acestui subiect. Între principalele priorităţi identificate se numără: înfiinţarea unui centru de excelenţă în cercetare, care să asigure consilierea în activitatea de cercetare, asigurarea cofinanţării pentru granturi de cercetare, dar şi promovarea revistelor de specialitate existente şi includerea lor în categoria ISI. Un alt demers considerat vital pentru viitorul universităţii constănţene şi pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în acestă instituţie este şi impunerea unei politici orientată către transparenţă şi deschidere în promovarea cadrelor didactice.

Mai mult, candidatul alături de cei prezenţi au căzut de acord şi asupra unor reforme care ar trebui implementate la nivelul universităţii. Astfel, s-au luat în calcul posibilităţile formării de consorţii universitare, dar şi necesitatea angajării unui purtător de cuvânt al Universităţii „Ovidius" din Constanţa, care să faciliteze o mai bună relaţie cu presa şi să evite eventuale prejudicii de imagine aduse instituţiei.

În final, cei prezenţi i-au urat succes prof. dr. Dănuţ Tiberius Epure, felicitându-l atât pentru profunzimea planului managerial, cât şi pentru calitatea discuţiilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii