Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă 2 - Universitatea Ovidius 30 octombrie 2014

ro

30 Oct, 2014 18:14 1391 Marime text
Luni, 3 noiembrie a.c, la ora 18.00, în Aula Magna „Prof.univ.dr.Adrian Rădulescu” a Universității „Ovidius” din Constanţa (sediul din Bdul. Mamaia nr.124), va avea loc lansarea cărții „Revoluția sexuală globală. Distrugerea libertății în numele libertății”. Publicată recent de Editura Sapientia din Iași, cartea este scrisă de Gabriele Kuby, sociolog și expert în gender, și a fost tradusă din germană în limba română de dr. biol. Alexandru Ș. Bologa. La această lansare va fi prezentă și autoarea, care va susţine o conferință pe tema: „Gender: o amenințare ascunsă la adresa familiei și a societății?”. Evenimentul este organizat în colaborare de Academia Oamenilor de Știință din România, filiala Constanța, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Ateneul „Dobrogeția” și Editura Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași. Intrarea este liberă. Evenimentul se adresează publicului larg, dar îndeosebi părinţilor, adulților şi tinerilor. După conferinţă, se va organiza o sesiune de întrebări.

***

Gabriele Kuby, mamă a trei copii, avertizează deja de ani întregi asupra distrugerii familiei. Conform convingerii ei, teza gender despre aşa-zisul gen social dezrădăcinează omul din existenţa sa determinată sexual. Cartea ei „Revoluţia sexuală globală – Distrugerea libertăţii în numele libertăţii” este considerată o operă de referinţă pentru a înțelege schimbarea actuală a societăţii şi a fost tradusă deja în şase limbi.
Născută în 1944 la Konstanz, Gabriele Kuby a studiat sociologia la Berlin şi Konstanz. După căutări îndelungate pe căile spiritului epocii, în 1977 a aderat la Biserica Catolică. Prin activitatea sa publicistică şi prin conferenţile pe care le ține arată impasurile în care se află societatea modernă şi arată că ieşirea se poate face printr-o reconsiderare a valorilor creştine.

Au scris despre această carte:

Papa Benedict al XI-lea.

Doamna Kuby este o luptătoare vitează împotriva ideologiilor, care vizează în cele din urmă o distrugere a omului”.

Prof. Edith Düsing, Profesor de Istoria Filosofiei şi a Culturii
„Am citit cartea cu sufletul la gură şi şocat mental”.

Katrin Krips-Schmidt, Die Tagespost (6.10.2012)
„Odată cu apariţia cărţii nimeni nu mai poate spune: despre aceasta nu am ştiut nimic – despre o revoluţie, care spune libertate, şi de fapt nu înseamnă altceva decât dictatură”.

Prof. Harald Seubert, Profesor de Filosofie şi Teologie
„Gabriele Kuby atestă puterea demnităţii umane în lumina dreptului natural şi a chipului lui Dumnezeu atât de convingător, strălucitor şi nou, precum rar se întâlneşte de altfel”.

Cardinal Giovanni Lajolo, cardinal diacon al Romei
„Pentru curajul Dumneavoastră, de a exprima adevărul cu claritate, fără a vă lăsa impresionată de opinia intolerantă dominantă din majoritatea mass media puternice, vă exprim întreaga mea stimă şi gratitudine”.

André Sikojev, împuternicit al Bisericii Ortodoxe Ruse pe lângă sediul Guvernului Federal şi al Parlamentului Federal German
„Cu cartea Dumneavoastră aţi creat o analiză totală a fenomenului şi totodată aţi oferit cititorului îngrijorat şi treaz multe sugestii înţelepte şi bune pentru rezistenţa practică.
Am citit fiecare pagină cu bucurie şi încordare”.

Dr. Dariusz Oko, Facultatea Filosofică a Universităţii Pontificale Ioan Paul al II-lea din Cracovia
„Autoarea arată în cartea ei că atacul colosal cu care avem de a face astăzi nu este un accident şi o modă, ci parte a unui plan global, a unei strategii mondiale, care vizează şi cauzează modificări fundamentale ale omului şi ale societăţii prin modificări fundamentale ale înţelegerii şi trăirii sexualităţii umane. Ea demască adevărul asupra ideologiei gender, în mod foarte similar cum au demascat Kołakowski şi Soljeniţin adevărul despre comunism”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii