Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

30 de copii fericiți și 17 părinți și bunici ajutați de Asociația Studenților Mediciniști și a Tinerilor Medici

ro

04 May, 2015 16:53 1015 Marime text
30 de copii fericiți și 17 părinți și bunici ajutați de Asociația Studenților Mediciniști și a Tinerilor Medici (ASMTMC Divizia internațională), din cadrul Facultății de Medicină a Universității „Ovidius” din Constanța și consultații voluntare de patru medici specialiști
 
 300 de studenți ai Diviziei de Limba Engleză, din cadrul Facultății de Medicină a Universității „Ovidius” din Constanța, cât și membrii ASMTMC, au reușit pentru a doua oară să colecteze haine, jucării și să achiziționeze hrană pentru 7 familii nevoiașe. Colectarea de fonduri pentru acțiunea umanitară și coordonarea acesteia a fost  condusă de vicepreședinte ASMTMC, liderul anului IV Medicină Spyridon Vlachos (Grecia), care împreună cu șef de Departament Internațional ASMTMC, liderul anului III Muhannad Al Smairat  (Iordania), cât și liderii celorlalți ani de studiu ai Secției cu Predare în Limba Engleză din cadrul Facultății de Medicină, respectiv: Ibraheem Jammal (Anul I) (Israel), Ali Chehimi (Anul II) (Franța), Bahri Bunjaku (Anul V) (Norvegia), Ahmad Bhamji (Anul VI) (Anglia) au reușit să adune prin donații benevole ale colegilor de serie suma de 6.280 lei. Cu acești bani au fost cumpărate două tone de alimente și produse de igienă.

În paralel, s-au colectat haine, încălțăminte și jucării pentru familiile selectate cu ajutorul Asociației CIVICUM VOLUNTARIS, reprezentată de Isabela Ștefan - Iorga. Ajutoarele au fost transportate cu 10 mașini personale (ale medicilor și studenților) și un mini-van sponsorizat de George Vatistas, Manager General la Tomini Trading SRL, care au ajuns la domiciliul familiilor. Astfel, 30 de copii și 17 adulți din comuna Mereni, județul Constanța, au primit cu multă caldură și bucurie un grup format din 30 de studenți, alături de echipa de medici: dr. Loredana Hanzu - Pazara (specialist Medicină Internă), dr. Camelia Pană (specialist Medicină Internă/Nefrologie), dr. Monica Adina Tudorache (specialist Medicină de familie), dr. Alexandru Vasilescu (specialist Pneumologie), care au oferit consultații la domiciliu membrilor familiilor, cât și îndrumare medicală în anumite cazuri.
Acțiunea s-a desfășurat sub genericul „CARAVANA DE RESPECT”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii