Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oprescu își recunoaște eșecul în cazul RADET. USB cere demisia!

ro

23 Jul, 2015 16:53 1947 Marime text
Sorin Oprescu este ultima persoană îndreptățită să tragă un semnal de alarmă în legătură cu situația falimentară a RADET. El este direct răspunzător de această situație și persoana responsabilă cu identificarea și aplicarea unor soluții viabile pentru sistemul de termoficare al Capitalei.

Declarația publică prin care Sorin Oprescu atrage atenția că bucureștenii ar putea rămâne la iarnă fără apă caldă și căldură din cauza situației grave în care se află RADET, din punct de vedere financiar, dar și material, reprezintă recunoașterea publică a eșecului celor 7 ani de mandat la Primăria Capitalei.

La finalul a două mandate de primar nu poți veni să constați un eșec major al activității la Primărie, fără să îți pui demisia pe masă. USB consideră că demisia reprezintă singura acțiune onorabilă care i-a mai rămas primarului Oprescu. Orice măsură anunțată sau promisă acum este tardivă și lipsită de credibilitate, deoarece a avut la dispoziție 7 ani, în care putea să ofere locuitorilor Capitalei un sistem de termoficare modern, adaptat la nevoile Bucureștiului.

 În schimb, în mandatul lui Oprescu, datoria RADET a crescut, de la 170 milioane euro, la 900 milioane euro, iar investițiile au fost nule. Singura strategie a primarului Capitalei a fost cerșitul la guvern pentru ștergerea uriașei datorii de 900 de milioane de euro, mascată în preluarea ELCEN de către RADET. Acum, când Curtea Constitutională susține că un astfel de demers e neconstitutional, Oprescu vine, patetic, să "tragă un semnal de alarmă".

Sorin Oprescu nu a fost însă preocupat de problemele reale ale bucureștenilor, cum ar fi alimentarea cu apă caldă și căldură sau un sistem de transport civilizat, fiind concentrat exclusiv pe promisiuni populiste, pasate de la un mandat la altul. Realitatea ne arată că locuitorii Capitalei nu au nevoie acum de autostrăzi suspendate, de metrou suspendat sau de esplanadă cu căprioare, ci de condiții decente de trai în casele lor și de un transport civilizat. Oprescu a eșuat la acest capitol și de aceea singura variantă rezonabilă pentru el și bucureșteni este demisia sa din funcția de Primar General.

Soluții pentru ca bucureștenii să nu sufere de frig la iarnă în casele lor există, dar ele nu au legătură cu subvenționarea risipei, așa cum s-a întâmplat în mandatele lui Oprescu. USB propune un plan adecvat pentru problema căldurii, care presupune o investiţie de circa 1 miliard de euro, pentru 3-5 ani, în propriile generatoare de energie ale Primăriei, cu efectul reducerii costului gigacaloriei la 170 lei, faţă de circa 360 de lei cât ajunge azi, în mod real. Bani pentru a dezvolta un asemenea plan există, mai ales dacă se mai renunță la cheltuielile aberante cu panseluțe sau dacă se mai reduc costurile supradimensionate ale asfaltărilor anuale.
 
Nicusor Dan
Preşedintele grupului de iniţiativă al Uniunii Salvaţi Bucureştiul

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii