Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HIV STREET ART, o campanie de informare şi educare… ALTFEL

ro

10 Jan, 2014 15:02 1548 Marime text
Bucureşti, 10 ianuarie 2014
 
Aflați la vârsta tentațiilor, tinerii reprezintă categoria de populație cu risc major de infectare cu HIV. Pentru ca ei să fie bine și corect informați cu privire la această afecțiune, dar și pentru a conștientiza nevoia testării HIV, UNOPA, în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” și Fundația ”Prof. Dr. Matei Balș” va derula începând din luna decembrie, timp de un an de zile, Campania națională de informare și educare numită HIV STREET ART.
Campania debutează astăzi, 10 ianuarie 2014, orele 10.00 cu un eveniment pe stradă, lângă panourile cu mesajele campaniei, la care vor participă prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, (Manager INBI Matei Bals), psih. Odette Chirilă, (INBI Matei Bals), Iulian Petre, director executiv UNOPA. Invitații vor avea scurte prezentări despre campanie și vor răspunde la întrebări.  
 
HIV STREET ART este un proiect inovator și diferit de toate proiectele de până acum!
Arta urbană a fost aleasă drept instrument de transmitere a mesajului pentru că prin imagini vizuale, mesajul este mai accesibil și mai de impact, arta urbană, sub toate formele ei, de la graffiti, street dance, până la teatrul de stradă identificându-se cu publicul țintă.
 
Astfel, HIV STREET ART se adreseazã atât tinerilor expuși la risc - cei care au contacte sexuale neprotejate, au multipli parteneri sexuali, sunt homosexuali, sunt consumatori de droguri injectabile, şi-au făcut tatuaje sau au avut de curând boli cu transmitere sexuală (BTS), cât și tuturor celorlalți tineri care trebuie să ia decizii în cunoștință de cauză.
 
HIV STREET ART este, de fapt, o POVESTE! Povestea unei tinere infectate cu HIV! Această poveste este transpusă, cu ajutorul graffiti, pe 5 panouri care ilustrează etapele vieții tinerei, de la comportamentul la risc, testare, aflarea diagnosticului, stigmatizarea și autoizolarea, până la acceptarea bolii și a tratamentului care o vor duce către o viață normală, cu o familie fericită și cu copii sănătoși.
Cele 5 panouri de graffiti cu scene din viața tineri vor fi expuse, urmând ca al șaselea panou să fie creat în fiecare dintre orașele participante, fiecare participant putând să își exprime gândurile folosind arta grafitti. Tot la fața locului vor avea loc activități artistice precum: teatru stradal și street dance.
 
MESAJELE pe care le transmite această poveste sunt despre: recunoașterea comportamentelor la risc, testarea, în cazul comportamentului la risc, acceptarea diagnosticului, a bolii deci, și a tratamentului, viața merge mai departe cu HIV, persoanele infectate pot duce o viață normală, pot să-și întemeieze o familie, să aibă copii sănătoși.
 
“Lecția învățată trebuie să fie aceea de a ne proteja pentru a evita riscul de infectare.
HIV STREET ART va porni în caravană în alte oraşe mari din ţară. Caravana va poposi câte 3 zile în fiecare oraș, în zone pietonale cu trafic important, și va desfășura tot felul de activități de informare la fața locului. Voluntari UNOPA vor fi prezenți și vor oferi detalii despre panourile expuse, relatând povestea tinerei și transmițând mesajele campaniei și oferind flyere cu informații pentru tineri”, a declarat Iulian Petre, director executiv UNOPA.
 
În București, programul manifestărilor este următorul: vineri, 10 ianuarie 2014 – orele 10.00 – 15.00, sâmbătă 11 ianuarie 2014 – orele 16.00 – 21.00, duminică 12 ianuarie – orele 16.00 – 21.00.
 
 Pentru detalii suplimentare, declaraţii, îl puteţi contacta pe dl. Iulian Petre, director executiv UNOPA, tel. 0724.355.878.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii