Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UNJR solicita demisia membrilor consiliului superior al magistraturii

ro

12 Jan, 2010 15:42 2206 Marime text

Uniunea Naţională a Judecătorilor din Romania solicită demisia membrilor consiliului superior al magistraturii

Astăzi, 11.01.2010, Justiţia Română a primit cea o grea lovitură pentru istoria sa din 1989 până în prezent. Imaginea Justiţiei Române este acum reprezentată de o persoană al cărei trecut este pus sub semnul colaboraţionismului cu securitatea, ca organ de represiune al regimului comunist.
  Doamna judecător Florica Bejinaru a recunoscut ea însăşi colaboararea cu fostele structuri comuniste de represiune. Dincolo de caracterizarea  acestei  activităţi ca nefiind poliţie politică, dincolo de constatarea de către o instanţă de judecată a faptului că această activitatea de colaborare nu constituie o incompatibilitate cu funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, doamna Florica Bejinaru nu are moralmente dreptul de a conduce forul ce trebuie sa fie  garantul independenţei justiţiei.
 În acest context, UNJR reaminteşte că în anul 2006 instanţele de judecată au început procedura de revocare a doamnei judecător Florica Bejinaru din funcţia de membrul al CSM tocmai pentru faptul că a fost dovedită ca şi colaborator al securităţii comuniste.
 Uniunea Naţională a Judecătorilor din România îşi manifestă consternarea  faţă de alegerea în funcţia de preşedinte a CSM, forul reprezentativ al justiţiei din România, a doamnei judecător Florica Bejinaru. Totodată, UNJR consideră că această alegere a fost facilitată de existenţa unei proceduri netransparente pentru alegerea membrilor CSM, în sensul că anunţarea candidaturilor pentru funcţiile de conducere ale Consiliului nu este făcută în timp util, pentru ca întregul corp al magistraţilor să fie informat în legătură cu persona candidaţilor şi programul acestora.
O justiţie independentă este  în primul rând o justiţie demnă şi curată, ce îşi recunoaşte şi îşi asumă greşelile trecutului. Acesta este justiţia pe care actulalul Consiliu Superior al Magistraturii nu o reprezintă. Acesta este motivul pentru Uniunea Naţională a Judecătorilor din Romania consideră demisia membrilor Consiliului Superior al Magistraturii  o obligaţie morală a acestora faţă de corpul magistraţilor.
      
      Jud. Dana Gîrbovan
      Preşedinte UNJR

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii