Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat UDTR

ro

13 Jan, 2016 20:38 2159 Marime text
Uniunea Democrată Turcă din România marchează vineri, 15 ianuarieora 16.15, la Constanţa, Ziua Culturii Naţionale, printr-un eveniment dedicat poeţilor Mihai Eminescu şi Yunus Emre. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi se va desfăşura în sala „Ovidiu” a Hotelului Ibis.

  Programul este conceput ca o incursiune literară şi artistică în universul operei Luceafărului poeziei româneşti, Mihai Eminescu dar şi a lui Yunus Emre, unul dintre cei mai mari poeţi mistici ai literaturii universale. În cadrul evenimentului vor fi premiaţi preşcolarii şi elevii care s-au înscris în concursul lansat în luna decembrie de profesorii de limba turcă, în şcolile constănţene, intitulat generic: „Sub bolta geniilor, Mihai Eminescu-Yunus Emre”. Pentru concurs, preşcolarii au avut de pregătit un colaj iar elevii claselor I-IV un desen inspirat de o poezie sau o poveste aparţinând lui Mihai Eminescu sau Yunus Emre. Elevii claselor V-VIII şi IX-XII au intrat în concurs cu un eseu sau cu o analiză literară, ambele inspirate de opera poetică a celor doi scriitori. 

Vor mai fi premiate şi cele mai reuşite traduceri, poezie sau proză din operele lui Mihai Eminescu sau Yunus Emre, realizate de profesorii de limba turcă. Juriul va fi format din inspectori de specialitate din cadrul ISJ Constanţa.
           La eveniment sunt aşteptaţi să participe: preşedintele UDTR, ing.Osman Fedbi, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, muftiul Murat Iusuf, subprefecţii Levent Accoium şi Ersun Anefi, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean precum şi ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa.

           Manifestarea este organizată de comisia de cultură a UDTR şi este coordonată de preşedintele comisiei, Serin Turkoğlu precum şi de vicepreşedintele acesteia, prof. Melek Osman.
 
Biroul de Presă UDTR
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii