Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actorul Hollywoodian Sean Bean prezintă un documentar despre bătălia de la Waterloo pe HISTORY®

ro

11 Jun, 2015 10:56 2131 Marime text
Bucureşti, 11 iunie 2015 – HISTORY®, canalul factual numărul 1 din România¹, va difuza în premieră documentarul „Sean Bean despre Waterloo” începând cu 17 iunie. Episoadele documentarului vor fi emise în fiecare miercuri, la 22:00.
Înainte să joace în Lord of the Rings și Game of Thrones, Sean Bean a devenit cunoscut interpretându-l pe eroul Richard Sharpe din legendarul război napoleonic. Interesul său pentru acea perioadă nu s-a stins niciodată iar acum, la aniversarea de 200 de ani de la Bătălia de la Waterloo, Sean va spune povestea din spatele uneia dintre cele mai sângeroase, dar și celebre bătălii ale istoriei.
În acest serial documentar, Sean Bean se inspiră din relatările soldaţilor care au luptat la Waterloo pentru a spune povestea evenimentelor dramatice din 18 iunie 1815, aşa cum au fost trăite de cei de pe câmpul de luptă. Sean construieşte cronologia bătăliei şi vizitează câteva dintre locurile unde s-a decis soarta acesteia, printre care şi clădirile de la Hougomont, unde s-au dus cele mai grele lupte. De asemenea, se întâlneşte cu descendenţii unora dintre soldaţii care au luptat la Waterloo şi descoperă cum îşi amintesc aceştia faptele de arme ale înaintaşilor.
Pentru a aduce povestea la viață, Sean colaborează cu soldații din zilele noastre din armata britanică și experți în istoria militară, cu care face diferite experimente menite să îl aducă mai aproape de realitatea luptei de la Waterloo, care l-a doborât pe Napoleon și l-a făcut pe Wellington un erou.
Mai multe informații despre serial sunt disponibile pe pagina oficială de Facebook HISTORY.
Despre HISTORY®
HISTORY® este o televiziune factuală ce prezintă o multitudine de personaje care împărtăşesc poveşti din trecut şi din prezent. La HISTORY®, limitele sunt împinse până la extrem, negocierile sunt câştigate şi noi detalii inedite ies mereu la iveală.
HISTORY® este numărul 1 pe nişa televiziunilor de documentare din România şi principala televiziune din portofoliul A+E Networks UK. HISTORY a aderat la ARMA în 2013, când a lansat un feed de transmisie localizat, putând astfel asigura grile de programe personalizate pentru România. Televiziunile HISTORY şi HISTORY HD sunt disponibile prin RCS- DIGI, Romtelecom, UPC, AKTA, iNES IPTV şi Orange TV. De curând, DIGI a introdus HISTORY® în și mai multe locuințe, astfel încât dacă nu recepționați canalul, vă rugăm să rescanați toată grila sau să faceți o cerere către cea mai apropiată filială.
Pentru mai multe detalii puteţi accesa site-ul local HISTORY, pagina de Facebook HISTORY România sau canalul local de YouTube.
 
Despre A+E Networks® UK
A+E Networks UK®, un joint venture între A+E Networks® şi BSkyB, este liderul de piaţă în distribuţia posturilor de entertainment şi include în portofoliu televiziuni tematice cu conţinut de calitate precum HISTORY®, HISTORY®HD, Lifetime® , Lifetime® HD, Crime + Investigation™, Crime + Investigation™ HD şi H2®. A+E Networks UK® s-a lansat în noiembrie 1995, activează în 90 de ţări, din UK, Scandinavia, Benelux, Europa Centrală şi de Est, Africa Sub-Sahariană şi Orientul Mijlociu şi ajunge în peste 85 de milioane de locuinţe, cu conţinut tradus în 19 limbi.
 
Pentru mai multe informaţii:
 
Ioana Țoni
Golin
IToni@Golin.com [*]
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii