Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul este creatia acelora dintre noi care, cat e lumea de larga,simt nevoia irezistibila de a da binete semenilor

ro

22 Mar, 2016 21:26 1591 Marime text
  Richard Burton, 27 martie, 1975
 
         Ziua Mondiala a Teatrului a fost creata de Institutul International de Teatru in cadrul Congresului Mondial din 1961,la Viena si a fost sarbatorita prima oara in 1962, la 27 martie, ziua in care se deschidea stagiunea Teatrului Natiunilor, la Paris. De atunci in fiecare an, la aceeasi data, comunitatea teatrala internationala, artisti si public deopotriva, precum si centrele nationale din cele o suta de tari membre ale Institutului International de Teatru, celebreaza Ziua Mondiala a Teatrului, ca un moment de afirmare a fortei de comunicare a artei scenice, ca mod de expresie a umanitatii, dincolo de toate frontierele geografice sau culturale, lingvistice sau politice.
  In fiecare an, de Ziua Mondiala a Teatrului o personalitate din lumea teatrului sau din alt domeniu al culturii este invitat sa-si exprime gandurile legate de acest eveniment, intr-un mesaj international, care se difuzeaza in lumea intreaga , in zeci de limbi. In decursul anilor acest mesaj a fost trimis de Jean Cocteau, Dmitri Sostakovici, Pablo Neruda, Richard Burton, Maurice Bejart, Luchino Visconti, Peter Brook s.a.
  Anul acesta, mesajul international este semnat de Anatoli Vasiliev un renumit regizor de teatru rus si unul dintre cei mai importanti regizori europeni contemporani.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii