Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elita actorilor de teatru reunita de Caragiale la Circ & Variete Globus

ro

24 Mar, 2012 19:06 1340 Marime text

In acest an s-au implinit 160 de ani de la nasterea lui Ion Luca Caragiale si se vor implini 100 de ani de la moartea sa, motiv pentru care autoritatile au declarat 2012 „anul Caragiale".

Pentru echipa Circ Variete Globus acesta este un motiv suficient ca in aceasta primavara sa aduca la Circ & Variete Globus, sambata 24 martie 2012 de la ora 15.00, un spectacol colorat si plin de umor, un spectacol uimitor ce imbina dresuri de animale si acrobatii de mare dificultate cu momente din cele mai cunoscute piese caragialene - „O noapte furtunoasa", „D'ale carnavalului", „O scrisoare pierduta".

Celebrele personaje - Mita si Veta, Pampon si Cracanel, Tipatescu si Zoe, Rica Venturiano si Cetateanul Turmentat -vor prinde viata interpretate de mari actori ai teatrului romanesc: Monica Davidescu, Anca Sigartau, Magda Catone, Manuela Harabor, Liana Lungu, Raluca Dinculescu, Silviu Biris, Bogdan Stanoevici, Razvan Oprea, Gabi Gheorghe, Gheorghe Ifrim, Jorge, Mihai Ciuca, Eugen Cristea, Cosmin Sofron, Ovidiu Popa. Acestia impreuna cu ceilalti artisti distribuiti isi dau intalnire in Gradina Union, loc de promenada de bon-ton al secolului XIX.

Spectacolul de la Union impresioneaza prin diversitate : jonglerie, echilibristica pe felinare, balet aerian, piramide umane, salturi si sarituri spectaculoase, cantece si dansuri de carnaval, si nu in ultimul rand momentele mult asteptate de copii - dresura de catei, porumbei, pauni albi si caprite, dar si cea de tigri siberieni.

Spectacolul beneficiaza si de o dresura de foci venite tocmai din Italia si este completat de o combinatie unica ce cuprinde dresura de foci si dresura de papagali a lui Jonathan din Franta. Prezentat intr-un stil ludic aparte, momentul dresurii de foci este pregatit de Anett si Filip si a cucerit deja publicul in cadrul Galelor Circului editia a XI-a. Dresura de cai incununeaza cu un regal in stil englezesc recitalurile actoricesti.

Pe parcursul celor aproximativ doua ore, nu se poate sa nu admirati farmecul costumelor vesele si a matasurilor fine croite de Ama Butoiescu. Nu se poate sa nu simtiti fiori cand acrobatii Circ Variete Globus vor executa rotatii in jurul felinarelor asezate pe caldaramul caramiziu, in mijlocul unei mahalale inchipuite de scenografii Vlad Gabrielescu, Alice Popescu si Noni Molete; este imposibil sa nu luati parte la spiritul de echipa emanat din figurile omogene, olimpice ale tinerilor artisti coordonati de coregraful Alice Visan; nu puteti sa nu va amuzati cand va suna in ureche comicul de limbaj al lui Caragiale sustinut atat de bine de artistii Circ Variete Globus Bucuresti.

Regizorul Brindusa Novac a recreeat atmosfera acelor vremuri atat in foayer cat si in sala de spectacol cu ajutorul decorurilor, a rochiilor pompoase croite din matasuri fine si a umbrelutelor dantelate, a muzicii specifice si a replicilor spumoase ale lui Caragiale, toate intr-un spectacol ludic plin de culoare, mis-en-scčne, elemente acrobatice si dresuri sambata 24 martie 2012 cu incepere de la ora 15.

Departamentul de Comunicare Circ Variete Globus Bucuresti

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii