Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciao, bella!" de 3 ori la Godot Café-Teatru

ro

11 Apr, 2012 21:44 1294 Marime text

10 aprilie 2012, București

„Ciao, bella!" este unul dintre cele mai inedite și calde spectacole ce vor fi lansate luna aceasta, la Godot Café-Teatru. Cu Ioana Flora, Cătălina Mustață și Clara Flores în distribuție, și regizată de Antoaneta Zaharia, piesa este una de tip confesiune - monolog, un spectacol contemporan cu structură modernă, inspirat de spectacolele lui Pippo Delbono. Trei femei, aflate în jurul vârstei de 35-40 de ani, cele mai bune prietene, îşi dezvăluie treptat dorinţele, speranţele, nostalgiile, problemele, încep să se bucure de viața pe care o au și să aibă curajul de a lua decizii. Premiera spectacolului va fi duminică, 22 aprilie, de la 7 seara.

Tratat cu mult umor și fără a avea o tematică feministă, „Ciao, bella!" este un text contemporan cu o problematică majoritar feminină, care se bucură de jocul unor actriţe foarte bune, pentru care spectacolul este un tur de forţă şi profesionalism.

Moni (Ioana Flora), actriţă, este casătorită şi are un copil de 10 luni. Pleacă în Franţa într-un turneu artistic şi este foarte fericită să evadeze din rutina zilnică, din atmosfera apasătoare a familiei sale. În această călătorie își va reevalua viața.

Petra (Cătălina Mustață), tot actriţă, este plecată de 6 ani în Italia. Dacă în România nu a reuşit să facă nimic, deşi nu era lipsită de talent, în Italia cunoaşte oameni minunaţi care o ajută, e mulţumită că este un om apreciat, respectat, că poate să trăiască decent din munca sa, deși suferă că nu mai face teatru. Are un partener, Franco, e încântată de viaţa pe care o duc împreună, dar nu îl poate iubi...

Bianca (Clara Flores), actriţă, de origine din Argentina, are în spate o istorie impresionantă - familia ei fusese persecutată de regimul militar argentinian. Deşi este de la 5 ani în România, se simte tot o străină, duce dorul unei familii reunite așa cum a avut doar în copilărie: viaţa sa este impărţită între strădania de a face teatru şi lipsa unui partener care să îi stea alături. Lipsa banilor o îndeamnă să îşi calce peste orgolii şi să se angajeze ajutor de cofetar.

Spectacolul este produs de Fundatia ACT.OR.ART. «„Ciao, bella!" ar putea atrage ambele „tabere" în joc - un public feminin, care se va regăsi cu siguranță în poveștile celor trei, și un public masculin, care ar putea întelege universul „iubitelor, soțiilor, doamnelor, fetelor, femeilor", care îi însoțesc în minunata aventură numită viața de zi cu zi», spun producătorii.

«„Ciao, bella!" este un spectacol de înaltă prestație artistică, cu momente dramatice, dar și comice, în care actrițele interacționează cu spectatorii, spre deliciul publicului, alert și amuzant, perfect adaptat în cadrul Godot Café-Teatru», spune regizoarea Antoaneta Zaharia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii