Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MARINARII MILITARI ROMÂNI PARTICIPĂ LA EXERCIŢIUL SEA BREEZE 2015

ro

01 Sep, 2015 13:00 2072 Marime text
Forţele Navale Române participă cu fregata Mărăşeşti, corveta Contraamiral Eustaţiu Sebastian, ofiţeri de stat major şi o grupă de scafandri EOD, la Exerciţiul multinaţional SEA BREEZE 15, care are loc în apele teritoriale ale Ucrainei şi în apele internaţionale ale Mării Negre, în perioada 31 august – 11 septembrie  2015.
La manevre vor participa aproximativ 2500 de militari din Bulgaria, Georgia, Grecia, Italia, Marea Britanie, Republica Moldova, România, SUA, Suedia, Turcia şi Ucraina, precum şi din trei state semnatare ale Parteneriatului pentru Pace.
                        
SEA BREEZE este un exerciţiu întrunit, ajuns la cea de-a XVIII-a ediţie, cu activităţi şi forţe specifice din domeniile navale, aeriene şi terestre. Acesta se înscrie în pachetul de măsuri pentru creşterea încrederii şi securităţii în Marea Neagră şi conceptul NATO Immediate Assurance Measures (IAM).
Participarea marinarilor militari români la Exerciţiul SEA BREEZE 15 este cuprinsă în Planul de Activităţi al Forţelor Navale Române pentru anul 2015 şi contribuie la dezvoltarea încrederii între partenerii NATO şi ţările semnatare ale Parteneriatului pentru Pace (Partner for Peace, PfP).
 
****
Marţi, 1 septembrie, a avut loc deschiderea oficială a Exerciţiului SEA BREEZE, exerciţiu care se desfăşoară sub egida Parteneriatului pentru Pace (Partner for Peace, PfP), program încheiat între ministerele apărării din Ucraina şi SUA, în anul 1997. La deschidere au participat primul-ministru ucrainean, ambasadorul SUA în Ucraina, comandantul Flotei a VI-a SUA, ministrul apărării din Ucraina, şeful Forţelor Navale Ucrainene si alţi oficiali militari si civili.
SEA BREEZE cuprinde patru secvenţe, în care peste 2500 de militari vor desfăşura acţiuni pe mare, pe uscat şi în aer. Pe ţărm vor avea loc exerciţii de desant amfibiu şi exerciţii de stins incendiu, iar pe mare nouă nave militare, un submarin şi cinci aparate de zbor vor executa misiuni de luptă antisubmarin, misiuni de supraveghere a traficului maritim, misiuni de inspecţie şi control la nave suspecte, misiuni de căutare şi salvare naufragiaţi, precum şi exerciţii de remorcare a unei nave avariate.
Participarea militarilor români la Exerciţiul SEA BREEZE 15 demonstrează faptul că Forţele Navale Române sunt parte activă a iniţiativelor de cooperare regională şi că pot îndeplini angajamentele asumate de ţara noastră în cadrul sistemului de securitate internaţională.
 

 
 
           
           
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii