Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Marina Constanţa, opt medalii la Cupa României de Taekwondo WTF (galerie foto)

ro

31 Oct, 2015 00:00 1676 Marime text


Clubul Sportiv Marina Constanţa a cucerit opt medalii (trei de aur, două de argint şi trei de bronz) la Cupa României de la Taekwondo WTF, care s-a disputat la Miercurea Ciuc. Totodată, echipa constănţeană, care a participat cu nouă sportivi şi trei tehnicieni, a mai obţinut două clasări pe locul cinci.
 
Pe locul întâi s-au clasat Gerard Munteanu (categ. 60 kg seniori), la kyorugi (fighting), Cristiana Ghiorghiţă (categ. -49 kg juniori), la kyorugi, şi Amalia Pletea (la speed kick). Proba de kyorugi este proba de fighting unde loviturile cu picioarele şi braţele sunt permise de la brâu în sus. Sunt folosite veste electronice, care măsoara forţa cu care sportivii punctează. Este singura disciplină care foloseşte veste electronice, astfel fiind eliminate îndoielile cu privire la câştigătorul meciului. Proba de speed kick presupune ca sportivul să execute o serie de lovituri impuse şi la alegere, pe un manechin echipat cu vestă electronică. Proba se desfăşoară într-o perioada definită de timp, în funcţie de vârsta sportivilor.

„La miercurea Ciuc, deplasarea s-a făcut pe cheltuială proprie, fiecare sportiv plătind drumul şi taxele de concurs. Următoarea competiţie la care CS Marina Constanţa va participa este Campionatul Naţional Universitar de Taekwondo WTF, care va avea loc la Bucureşti, pe 1 noiembrie. Pentru acest eveniment  vom participa cu cinci sportivi şi cu un cadru tehnic. Aceşti sportivi au confirmat deja la nivel naţional prin rezultatele obţinute mai sus“, a declarat Dan Marian Ungureanu, preşedintele Marina Constanţa.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii