Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ghişeul unic“ – apreciat de Institutul European de Administraţie Publică de la Maastricht

ro

22 Feb, 2012 19:49 1077 Marime text

„Ghişeul unic“ – apreciat de Institutul European de Administraţie Publică de la Maastricht

Conceptul de „Ghişeu unic“ pentru impozite şi taxe locale implementat anul trecut de Serviciul Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa a fost apreciat şi de Institutul European de Administraţie Publică (EIPA) de la Maastricht, Olanda, care a situat organizaţia constănţeană în topul instituţiilor din sectorul public european, ca model pentru restul administraţiilor publice din Europa.

SPIT a participat la competiţia „Premiul European pentru Sectorul Public (EPSA)“, ediţia 2011, la secţiunea „Furnizarea eficientă a serviciilor publice într-un climat economic nefavorabil“, cu lucrarea intitulată „Ghişeul unic“, numărându-se astfel printre cele 103  proiecte eligilibile de la această secţiune care au fost selecţionate şi publicate în catalogul editat de EIPA.

La competiţia din 2011 au fost înscrişi 274 de participanţi din 32 de ţări şi instituţii europene. Emitenţii de top au fost Spania, România, Austria, Italia, Polonia şi Germania. Din cei 274 de aplicanţi, 116 au fost de la nivelul administraţiei publice locale, 66 de la nivel regional, 85 de la nivel naţional şi 7 de la instituţiile europene.

Prin implementarea ghişeului unic, SPIT a adus serviciile instituţiei mai aproape de contribuabili, ajutându-i să economisească timp şi bani irosiţi odinioară pentru deplasarea de la o agenţie fiscală la alta, funcţie de arondarea străzilor, ori repartizarea agenţiilor pe categorii de contribuabili, persoane fizice sau juridice.

Director Executiv
Virginia Uzun

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii