Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiriaşii imobilelor de la stat datorează taxa pe clădiri şi teren

ro

09 Apr, 2012 14:53 1159 Marime text

Chiriaşii imobilelor de la stat datorează taxa pe clădiri şi teren

Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa aduce la cunoştinţa contribuabililor că, începând cu data de 1 februarie 2012, persoanele fizice sau juridice care utilizează imobilele aflate în proprietatea statului sau a unităţii administrativ teritoriale (ex. chiriaşii RAEDPP), în baza unui contract de închiriere, concesiune, administrare sau dare în folosinţă, datorează taxa pentru clădirea utilizată şi terenul aferent acesteia.

Potrivit H.G. nr. 50/2012 pentru modificarea şi completarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, în vederea stabilirii taxei datorate, persoanele fizice sau juridice care au încheiate contracte de închiriere, concesiune, administrare sau folosinţă, ce au ca obiect imobilele ce fac parte din categoria sus-menţionată, au obligaţia să se prezinte, în cel mai scurt timp posibil, la ghişeele unice ale instituţiei în vederea depunerii declaraţiilor pentru stabilirea taxei pe clădiri şi terenul aferent.

Precizăm că, declaraţiile de impunere vor fi depuse de toţi utilizatorii imobilelor aflate în proprietatea statului sau unităţilor administrativ teritoriale chiar dacă aceştia beneficiază de reducere sau de scutire la plata taxei pe clădiri şi/sau teren.
De asemenea, utilizatorul are obligaţia să anunţe la organul fiscal competent, în termen de 30 de zile, prevăzut de lege, orice modificare intervenită în contractul de închiriere, concesiune, administrare sau folosinţă. 

Director Executiv
Virginia Uzun

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii