Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zilnic, 10 constănţeni solicită plata online a impozitelor şi taxelor locale

ro

24 Apr, 2012 14:37 1345 Marime text

Zilnic, 10 constănţeni solicită plata online a impozitelor şi taxelor locale

La Constanţa, tot mai mulţi contribuabili optează pentru plata impozitelor şi taxelor locale prin intermediul cardului bancar pe site-ul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa, respectiv www.spit-ct.ro. De la începutul anului şi până în prezent, în medie 10 contribuabili pe zi au solicitat înregistrarea în sistemul de plată online al SPIT.

Astfel, în mai puţin de trei luni, 746 de contribuabili din care 652 persoane fizice şi 94 persoane juridice au depus cereri pentru obţinerea numelui de utilizator şi a parolei necesare pentru accesarea secţiunii de plată electronică. Dintre aceştia, 584 persoane fizice şi 17 persoane juridice au efectuat în 2012 plata impozitelor şi taxelor locale în sistem.

Amintim, că pentru plata impozitelor şi taxelor locale prin intermediul cardului bancar pe site-ul instituţiei www.spit-ct.ro, secţiunea Servicii Online – Plata online a impozitelor sau link-ul https://etax.spit-ct.ro, contribuabilii trebuie să se autentifice cu nume de utilizator şi parolă. Acestea sunt emise de către SPIT în baza unei cereri de înregistrare în sistem, care se găseşte pe site-ul instituţiei, la secţiunea Servicii Online – Plata online a impozitelor. Cererea poate fi înregistrată direct în sistem sau poate fi listată şi depusă la oricare din ghişeele unice ale SPIT.

De asemenea, contribuabilul poate opta pentru primirea elementelor de identificare (user şi parolă) într-un plic închis la adresa de domiciliu din Municipiul Constanţa sau se poate prezenta personal pentru a ridica scrisoarea de la ghişeul agenţiei la care a fost arondat. Termenul de eliberare a parolei este de maxim 7 zile lucrătoare de la înregistrarea cererii. După primirea elementelor de  identificare, contribuabilul are posibilitatea modificării parolei.

Menţionăm că nu se percepe comision la plata impozitelor şi taxelor locale prin intermediul cardului bancar pe www.spit-ct.ro.

Director Executiv
Virginia Uzun

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii