Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

31 martie – termen scadent pentru plata impozitelor şi taxelor locale aferente primului semestru

ro

08 Mar, 2012 16:07 1180 Marime text

Ref:      31 martie – termen scadent pentru plata impozitelor şi taxelor locale aferente primului semestru

Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa aduce la cunoştinţa contribuabililor că termenul scadent pentru plata impozitelor şi taxelor locale aferente primului semestru este 31 martie 2012. După această dată vor fi calculate majorări de întârziere de 2% din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate în termen, calculate pentru fiecare lună sau fracţiune de lună.

Pentru plata integrală a tuturor obligaţiilor către bugetul local până la data de 31 martie, SPIT acordă, potrivit HCLM nr. 145/2011, persoanelor fizice o bonificaţie de 10%, iar persoanelor juridice o bonificaţie de 5% la impozitul pe clădiri, teren şi mijloacele de transport.

Precizăm, de asemenea, că impozitele şi taxele locale se plătesc în două rate egale, în condiţiile în care niciuna din obligaţiile datorate bugetului local nu este mai mică sau egală cu 50 lei. Sumele de până la 50 lei inclusiv se plătesc integral până la primul termen de plată, respectiv 31 martie 2012. În cazul în care contribuabilul deţine în proprietate mai multe clădiri/terenuri/mijloace de transport etc, suma de 50 lei se referă la impozitul cumulat.

Spre exemplu: X are de achitat în anul 2012 - impozitul pe un apartament pentru care datorează 96 lei şi taxa de habitat pentru o persoană - 36 lei. În prima rată, mai exact până la data de 31 martie inclusiv, va plăti suma de 84 lei (jumătate din impozitul pe clădire + suma întreagă pentru taxa de habitat, deoarece aceasta nu depăşeşte 50 lei).

Amintim că obligaţiile datorate bugetului local Constanţa, pentru anul 2012 şi/sau anii anteriori, se pot achita la ghişeele unice ale instituţiei, la oficiile poştale din Constanţa şi la agenţiile Garanti Bank. Plata impozitelor şi taxelor locale se poate efectua, de asemenea, până la data de 31 martie 2012 şi la agenţiile băncii Transilvania unde este necesară prezentarea înştiinţării de plată primite la domiciliu.

Director Executiv
Virginia Uzun

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii