Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simbol al identităţii noastre de ieri, de azi şi de mâine

ro

26 Jun, 2015 10:54 1126 Marime text
Domnul senator Marius Obreja, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, sărbătorite în fiecare an în data de 26 iunie.

Fiecare națiune are nevoie de un simbol care să reunească valorile fundamentale care o definesc, un reper istoric care să amintească de sacrificiile predecesorilor şi eforturile făcute pentru menținerea solidarităţii unui popor. 

Drapelul național, în faţa căruia ne aplecăm astăzi cu respect, este cel mai important simbol al identității noastre. El reprezintă "acasă" pentru românii din diaspora, mândria națională pentru sportivii medaliați de pe podium şi interesele geostrategice atunci când este afișat la marile reuniuni internaţionale. 

Drapelul Național este simbolul sub care înaintaşii noștri au luptat pentru făurirea României Mari, pentru păstrarea independenței noastre, şi tot el este cel sub care militarii români au participat în teatrele de operații din Irak, Afganistan, Bosnia-Herțegovina și Kosovo. 

Pentru tot ce reprezintă, ieri, azi si mâine, drapelul României merită respectul nostru. La mulți ani!

Direcția Presă, Comunicare şi Imagine
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii