Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni din Senat, a avut o întrevedere cu E.S. Dl. Andreas von METTENHEIM, ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti

ro

09 Mar, 2012 16:16 960 Marime text

Parlamentul  României
S e  n  a  t

Comunicat de presă

Astăzi, 8 martie a.c. senatorul Viorel Badea, preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni din Senat, a avut o întrevedere cu E.S. Dl. Andreas von METTENHEIM, ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti.
Discuţiile au vizat, în principal, situaţia comunităţilor româneşti din Serbia şi Ucraina, în speţă stabilirea unor punţi de comunicare între România şi partenerii săi din Uniunea Europeană referitoare la starea comunităţilor româneşti din vecinătate.
In acest context, senatorul Viorel Badea a subliniat necesitatea aprofundării dialogului între cele doua state membre ale UE în scopul unei mai bune cunoaşteri a problemelor cu care se confruntă comunităţile româneşti din vecinătatea României şi din Balcani.”Consider că o problemă cu care se confruntă un stat membru al Uniunii Europene devine, sui generis, problema tuturor celorlalte state membre”, a afirmat senatorul roman în discuţiile avute cu ambasadorul german la Bucureşti.
Referindu-se la problematica minorităţilor, E.S. Dl. Andreas von METTENHEIM, ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, a explicat faptul că lucrurile se pot rezolva mult mai facil în interiorul Uniunii Europene decât în afara ei.
La încheierea întrevederii, ambele părţi au considerat că este necesar şi oportun ca aceste consultări să continue în scopul asigurării unei comunicări obiective, complete şi rapide asupra situaţiilor nonconforme pe care le reclamă minorităţile naţionale din imediata vecinătate a Uniunii Europene.

Direcţia de presă                                                                                8 martie 2012

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii