Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presedintele Comisiei pentru afaceri europene, senator Vasile Nedelcu

ro

02 Apr, 2012 20:10 1366 Marime text

Senatorul Vasile NEDELCU, Preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene, a participat alături de vicepreşedintele Senatului, domnul Petru Filip şi numeroşi parlamentari ai comisiilor permanente la întâlnirea de lucru cu doamna Catherine Day, Secretar General al Comisie Europene.

Secretarul General al Comisiei Europene a dezbătut împreună cu parlamentarii români aspecte deosebit de importante privind creşterea economică a României şi reforma în justiţiei: Strategia 2020 şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Senatorul Nedelcu a salutat iniţiativa şi a subliniat implicarea activă a comisiei pentru afaceri europene în exercitarea controlul parlamentar referitor la documentele europene. În ceea ce priveşte mecanismul de cooperare şi verificare în justiţie, senatorul Nedelcu a remarcat progresele naţionale în lupta împotriva corupţiei, rapoartele pozitive ale Comisiei Europene din 2011 şi 2012 precum şi angajamentul statului român de a continua reforma. În acelaşi timp, a subliniat faptul că aderarea României la spaţiul Schengen nu poate fi condiţionată de evoluţiile monitorizării în contextul mecanismului european de cooperare şi verificare în justiţie. România a îndeplinit criteriile Schengen conform acquis-ului comunitar aplicat tuturor celorlalte state din această zonă şi de aceea, solicitarea unui stat membru ca ţara noastră să primească încă două evaluări pozitive în cazul MVC, este nefondată. Senatorul Nedelcu a mulţumit Comisiei Europene pentru susţinere şi a subliniat că membrii comisiei pentru afaceri europene a Senatului vor continua să sprijine demersurile pentru ca ţara noastră să primească evaluări pozitive.

Atât conducerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, cât şi parlamentarii prezenţi au asigurat-o pe doamna Catherine Day că se vor implica în promovarea iniţiativelor europene, inclusiv în procesul de legiferare, care să continue reforma justiţiei. Totodată, a fost exprimată dorinţa ca cetăţenii români să beneficieze de toate drepturile derivate din politicile UE, în mod egal cu toţi ceilalţi cetăţeni ai Europei.

Data: 30.03.2012

Senator Vasile NEDELCU

Preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii