Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Sedinta Biroului Permanent al Senatului, luni, 11 martie 2013

ro

11 Mar, 2013 19:26 986 Marime text
Reunit în şedinţa sa săptămânală, Biroul Permanent al Senatului a stabilit ordinea de zi şi programul pentru săptămâna curentă, urmând ca luni şi marţi senatorii să dezbată în plen iniţiativele legislative înscrise pe ordinea de zi, iar luni, marţi, miercuri şi joi să lucreze în comisiile permanente – a declarat vicepreşedintele Senatului, Cristian-Sorin Dumitrescu la finalul ședinței forului de conducere al Senatului. Marţi, 12 martie a.c., senatorii şi deputaţii se vor reuni în şedinţă comună, la solicitarea preşedintelui României, Traian Băsescu, astfel că lucrările comisiilor se vor întrerupe la ora 15.00, urmând să fie reluate după încheierea ședinței comune a Senatului și Camerei Deputaților.

Vicepreşedintele Senatului a menționat proiectele de lege primite la Senat ca primă cameră sesizată, spre dezbatere şi adoptare, cât şi la cele primite în calitate de cameră decizională, Biroul Permanent luând decizia de a le trimite comisiilor parlamentare. Biroul Permanent a aprobat deplasările în străinătate ale senatorilor membri ai delegaţiei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, cât şi ai reprezentanţilor Grupului Român al Uniunii Interparlamentare la sesiunea de primăvară a organizaţiei.

Reamintind că din  numărul total de colaboratori vor mai rămâne în instituţie doar 25%, Biroul Permanent a hotărât ca, de la 1 martie, grupurile parlamentare să poată angaja fiecare un număr de minim trei persoane, pe durată determinată.
Abordând problema declaraţiilor politice susţinute de senatori în plen, vicepreşedintele Cristian Dumitrescu a informat că timpii rezervaţi acestora, de 90 de minute, se vor calcula pe baza unui algoritm şi vor fi alocaţi grupurilor parlamentare, care le vor putea gestiona după cum vor considera necesar.

Direcţia de presă                                                                    11 martie 2013
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii