Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Senatul Romaniei

ro

03 Jun, 2015 14:42 893 Marime text
Marți, 2 iunie 2015, domnul Adrian Anghel, senator ales în colegiul uninominal 2 din Circumscripţia electorală pentru românii cu domiciliul în afara României, a depus la Biroul Permanent al Senatului, o propunere legislativă pentru organizarea, desfășurarea și exercitarea votului prin corespondență de către cetățenii români din străinătate.
Propunerea legislativă vine ca răspuns la solicitările cetățenilor români din străinătate, fiind menită să intre în dezbaterea parlamentară pentru a putea fi analizate soluțiile pentru exercitarea votului prin corespondență.
În acest sens, domnul senator Adrian Anghel a făcut următoarele precizări: ”Având în vedere consultările avute cu Președintele Klaus Iohannis în data de 21 mai a.c., la care au participat toți parlamentarii din circumscripția electorală pentru românii din străinătate, am agreat existența unui consens instituțional privind identificarea soluţiei legislative care să permită românilor cu domiciliul sau reședința în străinătate exercitarea votului prin corespondență.
Acest proiect este, așadar, susținut atât la nivel legislativ, cât și la nivel executiv. Suntem încrezători în faptul că, în dezbaterea parlamentară care va urma pe acest proiect, vom găsi cele mai eficiente mecanisme pentru realizarea acestui deziderat, care să ofere posibilitatea de a vota tuturor românilor din străinătate.”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii