Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Senatul Romaniei - 14 iulie 2015

ro

14 Jul, 2015 15:56 1043 Marime text
Marţi, 14 iulie 2015, senatorul Titus CORLĂŢEAN, preşedintele Comisiei speciale comune a Parlamentului României pentru aderarea României la spaţiul Schengen, a avut o întrevedere cu E.S. doamna Faouz EL ACHCHABI, ambasador al Regatului Maroc în România.
Cei doi oficiali au evocat relaţiile excelente în plan politic existente între cele două ţări şi au abordat mai multe dosare şi proiecte de cooperare în domeniul economic, cultural, al schimburilor universitare ( peste 700 de studenţi marocani aflaţi în prezent în România, în special la facultăţile de medicină şi farmacie), proiecte de înfrăţire între diferite localităţi din cele două ţări etc.
Au fost abordate totodată ultimele evoluţii în materie de securitate în regiunea Europei de Est şi, respectiv, din Orientul Mijociu şi Maghreb, inclusiv din perspectiva rolului României şi respectiv a Regatului Maroc în asigurarea stabilităţii în cele două regiuni.
Din această perspectivă, cei doi oficiali au subliniat în consens necesitatea unei cooperări internaţionale întărite pentru combaterea terorismului internaţional şi al riscurilor pentru comunitatea internaţională democratică generate de acţiunile criminale fără precedent ale « Statului Islamic ».
Pe de altă parte, ambasadorul Regatului Maroc a adresat mulţumiri senatorului Corlăţean, în calitatea sa de membru al Adunării Parlamentare al Consiliului Europei, pentru contribuţia sa, inclusiv pentru intervenţiile sale în plenul Adunării şi respectiv în comisiile parlamentare de specialitate de la Strasbourg, pentru adoptarea la sesiunea din iunie a.c. a Adunării Parlamentare a unui raport pozitiv de evaluare a « Parteneriatului pentru democraţie » care funcţionează între Consiliul Europei şi Regatul Maroc.
Acest parteneriat, care susţine procesul de reforme democratice desfăşurat de autorităţile marocane în plan intern, poate constitui un model pentru ansamblul regiunii Orientul Mijlociu şi Maghreb.
La finalul întâlnirii, cei doi demnitari au căzut de acord asupra necesităţii promovării în perioada următoare a unei agende de schimburi şi cooperare în plan parlamentar, inclusiv la nivelul Comisiilor pentru politică externă din forurile legiuitoare ale celor două ţări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii