Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Întrevederea domnului senator Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen cu domnul Ambasador Alon Ushpiz, Director politic in ca

ro

16 Dec, 2015 16:22 2076 Marime text
Calea 13 Septembrie nr.1-3, sector 5, Bucureşti, www.senat.ro
Comunicat de presă
 
Miercuri, 16 decembrie 2015, a avut loc întrevederea domnului senator Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen şi membru al Comisiei pentru politică externă a Senatului, cu domnul Ambasador Alon Ushpiz, Director politic in cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Israel.

La întrevedere a participat şi E.S. Dna Tamar Samash, Ambasador al Statului Israel în Romania.

În debutul întâlnirii, senatorul Titus Corlăţean a exprimat gratitudinea pentru ajutorul deosebit şi operativitatea sprijinului medical şi umanitar oferit de autorităţile israeliene în urma tragediei de la Clubul Colectiv din 30 octombrie a.c.

Cei doi oficiali au pus în evidenţă relaţiile politice speciale existente între România şi Israel şi au evocat diferitele domenii sectoriale de cooperare economică, culturală, ştiinţifică, etc.

Oficialii român şi israelian au făcut totodată o evaluare a principalelor dosare internaţionale de actualitate, între care : evoluţiile legate de Procesul de pace din Orientul Mijlociu, evoluţiile de securitate din Siria şi respectiv necesitatea unui proces de cooperare coerent pentru combaterea terorismului internaţional, precum şi situaţia de securitate de la frontiera Estică a Uniunii Europene.

Senatorul român şi ambasadorul izraelian au subliniat, totodată, importanţa identificării celor mai adecvate modalităţi de consolidare a relaţiilor de cooperare bilaterală dintre UE şi Statul Israel.

În acest context, oficialul israelian a exprimat aprecierea pentru importanta contribuţiei pe care România o are în mod tradiţional atât în relaţiile bilaterale cu Statul Israel, cât şi în alte dosare relevante în politica internaţională.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii