Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Întrevederea dintre domnul senator Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă, şi E.S. domnul Ömür Şölendil, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Turcia, în vizită de rămas bun -

ro

04 Sep, 2014 20:25 950 Marime text
Domnul senator Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a avut miercuri, 3 septembrie 2014, o întrevedere cu E.S. domnul Ömür Şölendil, ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, cu ocazia încheierii mandatului acestuia în ţara noastră.
Preşedintele Comisiei pentru politică externă, domnul senator Petru Filip a adus mulţumiri E.S. domnului Ömür Şölendil pentru fructuoasa activitate diplomatică desfăşurată în calitate de ambasador extraordinar, pe care a caracterizat-o ca fiind foarte dinamică şi intensă, cuprinzând momente deosebit de importante pentru relaţiile bilaterale dintre România şi Turcia, dintre care menţionăm: vizita la Ankara, în septembrie 2013 a prim-ministrului român, domnul Victor Ponta, în mai 2014, a preşedintelui Camerei Deputaţilor, domnul Valeriu Zgonea, precum şi vizita la Bucureşti a preşedintelui Comisiei pentru politică externă a Marii Adunări Naţionale a Turciei, domnul Volkan Boskır, care a luat parte la întâlnirea trilaterală România-Polonia-Turcia, organizată de Comisia pentru politică externă a Senatului României.
Ambii interlocutori şi-au exprimat satisfacţia pentru nivelul de excelenţă atins în relaţiile bilaterale dintre România şi Turcia. Domnul senator Petru Filip a remarcat în acest sens contribuţia majoră pe care a adus-o încheierea Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, în anul 2011, care s-a realizat în timpul mandatului domnului ambasador Ömür Şölendil şi care va contribui în continuare la intensificarea dialogului bilateral sectorial.
 
04 septembrie 2014
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii