Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă 29.01.2015

ro

29 Jan, 2015 11:31 1032 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Marfă nedeclarată confiscată în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 10 compresoare auto şi 960 pachete cărţi de joc, care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, cu o valoare de 26.200 lei.

În data de 28.01.2015, în intervalul orar 12.00 - 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost identificate 10 compresoare auto şi 960 de pachete cărţi de joc, bunuri ce nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, cu o valoare de aproximativ 26.200 de lei.
Întreaga cantitate de marfă a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român, în vârstă de 55 ani, domiciliat în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

Şofer pe drumurile publice cu permis de conducere retras

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea pe drumurile publice un autoturism fără a avea acest drept, deoarece permisul de conducere îi fusese retras.

În data de 28.01.2015, în jurul orei 15.20, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Ford înmatriculat în R. Bulgaria şi condus de cetăţeanul român B.G. LIVIU, în vârstă de 42 ani.
La solicitarea documentelor pentru control, conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că nu le are asupra sa.
Verificările au stabilit că bărbatul în cauză deţine permis de conducere auto, care însă i-a fost retras din data de 13.09.2014.
Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 335, alin. 2 din Codul Penal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii