Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei beneficii uimitoare oferite de cerealele integrale

ro

04 Apr, 2014 13:47 1394 Marime text

Adăugând în dietă mai multe alimente bogate în cereale integrale, îţi protejezi inima, reducând riscul apariţiei afecţiunilor cardiace. Cercetătorii au realizat un studiu în urma căruia au demonstrat că femeile care au consumat pâine integrală sau orez brun, în locul produselor din cereale rafinate precum pâinea albă, au prezentat un risc de apariţie a bolilor de inimă cu aproximativ 30% mai scăzut. Experimentul s-a realizat pe o perioadă de 10 ani. În plus, au arătat că o dietă bogată în cereale integrale poate preveni apariţia cancerului la sân.
Cerealele de acest tip conţin fibre solubile, eficiente în digestie şi cu rol în aplatizarea abdomenului. Cu doar 10 grame de fibre solubile adăugate în dietă, într-o perioadă de aproximativ 5 ani, vei observa rezultate uimitoare în acest sens.
Cercetătorii de la Universitatea Tulane au descoperit că persoanele ce suferă de presiune arterială crescută, îşi pot îmbunătăţi considerabil situaţia prin adăugarea a 7 grame de fibre în dieta lor zilnică.
Cerealele integrale au capacitatea de a menţine scăzut indicele glicemic. Într-un studiu recent, cercetătorii au analizat 548 de persoane, pe o perioadă de 8 săptămâni, ce slăbiseră 12 kilograme. Au constatat că cei care consumau produse bogate în cereale integrale nu au pus la loc niciun kilogram, comparativ cu cei care au consumat alimente din cereale rafinate, aceştia punând cel puţin 2 kilograme. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii