Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Top 3 mituri alimentare distruse

ro

04 Apr, 2014 14:23 1097 Marime text

Mit: Sarea de mare este mai sănătoasă decât sarea de masă
Acest mit provine din părerea general acceptată că sarea de mare conţine mai puţin sodiu, comparativ cu cea de masă. Mitul este dărmat de purtătorul de cuvânt al Academiei de Nutriţie care susţine că nu există nicio diferenţă între produsele cu sare de mare şi cele cu sare de masă şi de aceea ne îndeamnă să alegem orice tip de sare preferăm. Mai important este să ne limităm la doza zilnică recomandată de maxim 2.300 miligrame.

Mit: orice tip de iaurt este sănătos
Nimic mai fals! Unele iaurturi sunt bogate în grăsimi şi zahăr, transformându-se astfel într-un desert mai degrabă, decât într-o gustare sănătoasă. Cel mai sănătos iaurt este cel grecesc deoarece are o cantitate dublă de proteine, comparativ cu cel normal, iar datorită acestei prorpietăţi îţi va oferi o senzaţie de saţietate mai îndelungată.

Mit: există anumite alimente pe care nu ar trebui să le mănânci niciodată.
Nu trebuie să îţi interzici nimic. Mai ales cand vine vorba de desertul preferat, chiar dacă este o bombă calorică. Cheia este moderaţia. Psihologii explică de ce nu este indicat să elimini definitiv din dietă un anumit aliment, mai ales dacă îţi place. Aceştia susţin că în urma unei perioade de abţinere, vei ceda şi vei mânca mai mult decât dacă te-ai fi moderat de la început. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii