Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

12 Martie 2015 - Ziua Mondială a Rinichiului (World Kidney Day)

ro

24 Feb, 2015 11:11 2194 Marime text
Marcata anual in cea de-a doua zi de joi a lunii martie, Ziua Mondiala a Rinichiului are ca scop atragerea atentiei asupra importantei sanatații rinichilor si reducerea frecventei si impactului afectiunilor renale si ale bolilor asociate in randul populatiei.

1 din 10 oameni sufera de o afectiune a rinichilor si anual milioane de oameni mor ca urmare a complicatiilor cauzate de boli de rinichi. Diagnosticata la timp, boala cronica de rinichi poate fi tratata, reducandu-se astfel riscul complicatiilor si numarul deceselor cauzate de acestea.

Ziua Mondiala a Rinchiului isi propune sa creasca gradul de constientizare a faptului ca boala de rinichi este una frecventa, extrem de periculoasa, dar tratabila daca este depistata la timp.
 
Obiectivele specifice ale evenimentului :
 
In data de 10 martie 2015, cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului, Clinica MEDSTAR 2000 impreuna cu Dr Sotila Gianina Gabriela medic specialist nefrolog ; Dr. Stoian Florian medic primar interne si specialist cardiolog ; Dr. Cimpineanu Bogdan medic primar nefrolog, demareaza o campanie de constientizare a bolii cronice de rinichi la persoanele cu risc crescut de a dezvolta afectiuni renale.
Astfel, Clinica MEDSTAR 2000 participa la evaluarea riscului de boala cronica de rinichi cu un pachet de analize specifice afectiunilor renale(sumar urina si sediment urinar, creatinina serica ,uree serica, acid uric seric,glicemie,colesterol,trigliceride), masurarea tensiunii arteriale si electrocardiograma.
 
LOCATIE EVENIMENT: SALA DE CONFERINTE CLINICA MEDSTAR 2000 Str. Ion Lahovari nr 41, etaj.4
 
DESCHIDEREA CONFERINTEI
DATA si ORA : 10 MARTIE 2015 ora 11:00
Activităţile destinate evenimentului sunt:
  • Conferinta de specialitate legata de bolile cronice de rinichi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii