Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“Şcoala Altfel” la RAJA Constanţa

ro

07 Apr, 2015 16:17 1161 Marime text
În cadrul Programului educaţional Şcoala Altfel, „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” şi anul acesta sute de elevi constănţeni şi-au exprimat dorinţa de a descoperi circuitul apei prin intermediul S.C. RAJA S.A. Astfel, în cadrul campaniei "Apa este viaţa", desfăşurată în baza protocoalelor de colaborare încheiate între RAJA şi unităţile de învăţământ constănţene, timp de cinci zile, în perioada 06 - 10 aprilie 2015, elevi dar şi preşcolari din Municipiul Constanţa vor merge pe firul apei, de la extragerea ei din subteran şi până la redarea acesteia, în cele mai bune condiţii, circuitului natural.
În program sunt incluse Grădiniţa cu Program Normal nr. 51, Şcoala Generală nr. 8, Scoala Generală nr. 37, Scoala Gimnazială nr. 24 “Ion Jalea”, Colegiul National Pedagogic “Constantin Bratescu” din Constanţa şi Centrul de Plasament “Delfinul” din Agigea.
Elevii sunt însoţiţi de specialişti ai companiei la Laboratorul de Încercări Apă Potabilă - Palas Constanţa şi la Staţia de Epurare Constanţa Nord, cea mai modernă staţie din România realizată cu fonduri europene, unde le sunt oferite informaţii preţioase despre sursele de apă potabilă şi necesitatea protejării acestora, despre modalitatea de extragere, tratare şi furnizare a apei către consumatori, procesul de curăţare a apelor uzate şi deversarea lor în emisar etc.
 Având în vedere că anul acesta Ziua Mondială a Apei s-a desfăşurat sub sloganul „Apa şi Dezvoltarea Durabilă”, S.C. RAJA S.A. evidenţiază încă o dată implicarea sa în dezvoltarea durabilă a comunităţii prin investiţii majore în infrastructura de apă şi apă uzată din aria de operare, dovedind respect pentru om, pentru apă, pentru mediu şi implicit pentru viitor.
Pe parcursul vizitelor, oaspeţilor le sunt oferite broşuri cu informaţii despre investiţiile derulate de compania de apă S.C. RAJA S.A. şi pliantul “Povestea Apei”, o incursiune în universul apei, cu jocuri şi desene amuzante pentru copii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii