Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Are ca scop dezvoltarea și validarea unei platforme software integrate RADET implementează proiectul European „soWHat”

ro

13 Apr, 2020 15:38 8411 Marime text
R.A.D.E.T. Constanța, alături de 20 de parteneri din 9 țări Europene, implementează proiectul European „soWHat” ( acronim al „Supporting new Opportunities for Waste Heat And cold valorisation Towards EU decarbonization” – „Sprijinirea de noi Oportunități de valorificare ale fluxurilor de căldură reziduală sau de răcire din instalații industriale în scopul sprijiniri inițiativelor de decarbonizare a fluxurilor de energie utilizate în cadrul UE”).

Acest proiect are ca scop dezvoltarea și validarea unei platforme software integrate, care să sprijine operatorii din industrie și serviciile publice energetice în selectarea, simularea și compararea tehnologiilor alternative de valorificare a pierderilor de căldură și de răcire, care pot contribui la asigurarea cu costuri reduse a cererilor prognozate de energie pentru încălzire și răcire la nivelul fiecărei comunități și de a facilita integrarea surselor regenerabile de energie.

Acest proiect este finanțat prin Programul de Cercetare și Inovare „Orizont 2020” al Uniunii Europene, în baza contractului de finanțare Nr. 847097.

Mai multe informații pot fi găsite la Pagina Web: https://sowhatproject.eu/

Parteneriatul proiectului cuprinde 5 institute de cercetare, o universitate, 8 societăți comerciale, un cluster de inovare, o companie de consultanță și 4 entități publice/agenții energetice. Mai multe detalii despre parteneri pot fi găsite la Pagina web: https://sowhatproject.eu/partners/

Platforma software „soWHat” care se va realiza prin implementarea proiectului va conduce la:

- asigurarea unei erori predictive cu valori maxime cuprinse între 5% și 10% în ceea ce privește estimarea energiei recuperate și rezultatele analizelor cost-beneficiu pentru proiectele de acest tip.

- reducerea costurilor și timpului aferent Auditului Energetic și prin urmare, al proiectelor de recuperare a energiei reziduale cu până la 0.4 €/m2 și până la 3-5 zile/audit (prin reducerea numărului de vizite).

- creșterea progresivă a numărului de noi proiecte în recuperarea industrială a energiei reziduale, estimându-se că va fi posibilă implementarea a 27,705 proiecte până în 2030.

Proiectul „soWHat” va fi promovat până în 2021, la cel puțin 36 de situri industriale, inclusiv 24 de industrii „SPIRE” (Sustainable Process Industry through Resource and Energy Efficiency), 4 parcuri industriale, 12 autorități publice, inclusiv 16 agenții energetice, 12 operatori SACET, 24 de asociații profesionale și 4 organizații de dezvoltare tehnologică.

Prin implementarea proiectului „soWHat” se estimează crearea a aproximativ 2,815 noi locuri de muncă între anii 2023 și 2030.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii