Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

TSD Constanța cinstește curajul și dragostea de țară

ro

22 May, 2015 11:44 2102 Marime text
Joi, 21 mai a.c., tineretul social-democrat din Constanța și-a manifestat respectul față de memoria eroilor neamului românesc. Curajul și sacrificul acestora în lupta pentru onoarea și integritatea țării au fost salutate solemn prin depunerea de coroane și flori.
Cu prilejul Zilei Eroilor, organizația de tineret a PSD Constanța și-a arătat considerația față de jertfa eroilor pentru dobândirea libertăților fundamentale și nobila moștenire a memoriei acestora. Tinerii au depus o coroană de flori la monumentul eroilor căzuți în timpul Războiului de Independență din curtea Casei de Cultură din Constanța. De asemenea, aceștia au depus câte o floare pe mormântul fiecărui erou din parcela de onoare a militarilor români căzuți la datorie în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, situată în Cimitirul Central din Constanța. Alături de tinerii social-democrați a fost și Asociația Națională Cultul Eroilor reprezentată prin domnul colonel în rezervă Remus Macovei.
Acest apel al tinerilor social-democrați către recunoașterea și aprecierea celor ce se disting prin curaj și dedicare face parte dintr-un amplu program al organizației, denumit "TSD promovează tradițiile și valorile românești."
"Așa cum în timpul Războiului de Independență, locotenentul colonel Ioan Cotruț a dovedit curaj și dragoste de țară conducând regimentul 6 spre victorie printr-o luptă la baionetă, ne revine datoria morală să le arătăm recunoștința cuvenită eroilor căzuți la datorie. Intră în responsabilitatea noastră, ca tineri, să prețuim faptele nobile și memoria înaintașilor noștri." a declarat președintele TSD Constanța, Costin Răsăuțeanu.
 
Printre manifestațiile organizate cu prilejul acestei sărbători naționale, tinerii social-democrați constănțeni au participat și la simpozionul din cadrul Muzeul Marinei Române, activitate ce a avut ca scop omagierea eroilor români din trecutul istoric până în prezent.
Eroii români căzuți pe toate câmpurile de luptă pentru credință, dreptate, libertate și întregirea neamului sunt comemorați în ziua Înălțării Domnului încă din 1920, când printr-un decret de lege, "Ziua Eroilor" a devenit o sărbătoare națională.
 
Biroul de Presă TSD Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii