Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacă revine, Traian Băsescu va fi un preşedinte ranchiunos şi îndatorat Budapestei

ro

30 Jul, 2012 19:40 1634 Marime text

Traian Băsescu se ascunde degeaba după chichiţe legislative şi după proceduri făcute anume pentru a-l salva. Cei aproape 9 milioane de români care au spus DA demiterii ne arată că poporul român nu-l mai vrea preşedinte pentru că şi-a încălcat toate promisiunile şi a înjosit calitatea de preşedinte pe care nu o mai poate ocupa, de azi înainte, decât prin impostură şi fraudă morală.

Am atenţionat asupra implicării Ungariei în referendumul care îi privea doar pe români, şi, din păcate, am avut dreptate. Premierul Viktor Orban a îndemnat minoritatea maghiară la boicotul referendumului pentru a-l salva pe acelaşi Băsescu care a ignorat drepturile românilor din Transilvania şi a dat înapoi istoria acestui teritoriu românesc cu o sută de ani. Nu e de mirare că Orban îl susţine pe Băsescu, de vreme ce acelaşi politician maghiar a fost lăsat să îşi facă de cap în România controlată de Băsescu şi să obţină tot ce şi-a propus: dublă cetăţenie pentru etnicii maghiari, precum şi demararea procedurilor pentru drepturi colective şi enclavizarea unei părţi din Transilvania.

Orban speră, probabil ca, alături de Traian Băsescu, să alunge democraţia din Europa de Sud-Est şi să transforme cele două ţări într-un experiment uriaş al tiraniei scăpate de controlul democratic al votului.

Atunci când liderul unei ţări străine încearcă să decidă - şi culmea, reuşeşte - asupra cursului democratic al poporului nostru, nu pot decât să mă întreb asupra viitorului României şi al suveranităţii sale. Dacă minoritatea maghiară s-a lăsat manipulată de Guvernul de la Budapesta intrând astfel în antiteză cu majoritatea cetăţenilor români, este o dovadă că Ungaria se implică în politica noastră internă, încălcând orice normă a Uniunii Europene şi orice responsabilitate care decurge din buna vecinătate a celor două ţări.

Votul pentru referendum ar trebui validat chiar şi numai din acest motiv: al implicării unui stat vecin, cu intenţii deloc prietenoase, în boicotul votului. Dacă pragul de 50 la sută plus unu din numărul total al alegătorilor înscrişi pe liste putea fi justificat în condiţiile în care cetăţenii români erau lăsaţi să vină la vot, amestecul Ungariei în neatingerea pragului, precum şi boicotul organizat de către PDL şi Traian Băsescu, golesc de conţinut cerinţa de cvorum a Curţii Constituţionale. Sper să avem de a face cu o Curte Constituţională a României, nu a Ungariei, în decizia validării votului pentru demiterea lui Băsescu. Sper ca românii să fie lăsaţi să îşi ia ţara înapoi, chiar dacă Ungaria, complice cu Traian Băsescu, nu doreşte acest lucru!

Dacă referendumul ar fi invalidat, iar Traian Băsescu s-ar întoarce la Cotroceni contra voinţei poporului român, nu ar fi decât un preşedinte ranchiunos faţă de cei aproape 9 milioane de români care nu-l mai doresc şi, în acelaşi timp, un preşedinte profund îndatorat Budapestei.

Bogdan Diaconu

Prim-vicepreşedinte

PSD Sector 4

Bucureşti

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii