Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Municipiului Medgidia a participat la Forumul Economic Europa-Asia

ro

16 Dec, 2013 14:29 1168 Marime text
În perioada 11-14 decembrie, în districtul Gebze din Istanbul a avut loc Forumul Economic Europa-Asia, la inițiativa Primăriei Istanbul, Camerei de Comerț și Industrie și Asociației Patronale din Industrie și Comerț. Au fost prezente cu delegații 19 țări, printre care și România. Din delegația României au făcut parte Marian Iordache, primarul municipiului Medgidia, Nedret Bechiș, consilier local UDTTMR și administrator al S.C. Beira Cons S.R.L:, Ismail Fichiret, administrator S.C Fineda S.R.L., Iuliean Horneț, președinte MEDGREEN Cluster, senatorul Marian Vasiliev, senatorul Aurel Duruț, Marius Bălean, consilier local al municipiului Reșița, Ilie Surugiu, director SOLARDUOBEST Ltd, București, Laurențiu Oancea, CEO ET INNOVATIVE SOLUTIONS Ltd, Constanța, Andrei Ștefan Mateescu, director GST business support &lobbying group, Doru Iordache, jurnalist, Ștefan Rancu, jurnalist, Andrei Costin Fota, cameraman, Prof. Eden Mamut, Secretar General la Rețeaua Universităților de la Marea Neagră.
Forumul a fost structurat pe trei categorii de activități:
 
1-     Turcia, model de dezvoltare economică, la care moderator a fost ministrul economiei și ministrul cercetării.
2-     Prezentarea oportunităților de afaceri în fiecare dintre țările prezente.
3-     Exemple de bune practici în parteneriate economice cu vizitarea unor capacități industriale din Istanbul, districtul Gebze.
În etapa a doua a Forumului, delegațiile participante au prezentat ofertele economice și oportunitățile de investiții ale fiecărei  țări.
Primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, a prezentat proiectul „Parc industrial la Medgidia”, precum și invitația către delegațiile celor 19 state prezente, de a analiza și contacta primăria Medgidia, pentru implementarea proiectului.
Au mai fost prezentate „Proiectul de producere a energiei termice și de optimizare a sistemelor de încălzire a spațiilor de locuit și industriale” de către Iuliean Horneț, inventator al sistemului și totodată, s-a semnat acordul de parteneriat între firma domnului Horneț și Uniunea Industriașilor Turci, filiala Istanbul, pentru implementarea sistemului în Turcia.
Prof. Mamut Eden a prezentat „Polul de competitivitate” și „cluster-ul Medgreen”, obiective ce vor fi finanțate din POS CCE, începând cu anul 2014.
În data de 13 decembrie, o delegație compusă din primarul Marian Iordache, senatorul Marian Vasiliev, consilierul local Bechiș Nedret și jurnalistul Doru Iordache, s-a deplasat la Bursa, unde au avut loc întâlniri cu: reprezentantul primarului general al orașului Bursa și prefectul orașului Bursa, Münir Karaoğlu. Delegația română a fost însoțită de viceprimarul orașului Mudanya, Secil Pinar Incecik, Gündüz Güler, consilier regional al regiunii Bursa și Șükrü Oner, președintele Asociației Tătarilor din orașul Bursa. În acest cadru, primarul Marian Iordache a prezentat situația Seminarului musulman și a Băii turcești de la Medgidia, aflate în proprietatea Muftiatului Cultului Musulman din România, obiective de interes public local. Pentru acestea sunt necesare lucrări de reconstrucție, reabilitare și amenajare, solicitând autorităților de la Bursa sprijin financiar și logistic. Din discuțiile purtate, a rezultat sprijinul ferm al părți turce pentru realizarea obiectivului. Toți cei prezenți au apreciat importanța acestui obiectiv și nevoia realizării unui parteneriat puternic între primăria Bursa și primăria Medgidia, bazat pe acordul de înfrățire semnat în acest an între Mudanya și Medgidia.
 
 
Compartiment Relații Publice și Presă
16 decembrie 2013
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii