Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:09 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Mangaliei a discutat cu directorii instituţiilor de învăţământ despre pregătirea anului şcolar

ro

12 Sep, 2013 17:50 1110 Marime text
Primarul Mangaliei, Cristian Radu, s-a întâlnit joi cu directorii unităţilor de învăţământ din oraş pentru a discuta despre măsurile care trebuie luate de municipalitate pentru buna desfăşurare a procesului educaţional, în anul şcolar 2013-2014. Cei prezenţi au ridicat mai multe probleme, printre care transportul gratuit pentru elevi şi profesori, încălzirea pe timpul sezonului rece, remedierea unor defecţiuni la instalaţiile sanitare, etc. În privinţa transportului, edilul a precizat că Primăria depinde încă de un contract "păgubos", pe care doreşte să-l rezilieze cât mai curând. "Acum câteva luni am primit facturi pentru anul 2011, fără documente justificative cu privire la transportul elevilor.

Eu, ca primar, nu îmi pot asuma plata acelor facturi, cu atât mai mult cu cât ştiu sigur că la vremea aceea eleviii din Mangalia nu beneficiau de serviciile respectivei societăţi. Îmi doresc foarte mult ca în cel mai scurt timp, transportul în comun să revină la Consiliul Local, aşa cum s-a întâmplat şi cu termoficarea. În plus, căutăm soluţii pentru a asigura transportul studenţilor din Mangalia către Constanţa", a explicat Cristian Radu. În cadrul întervederii, s-a mai stabilit ca în cel mai scurt timp, toate locurile de joacă din incinta unităţilor de învăţământ să fie verificate de o firmă specializată pentru a nu apărea pericolul de accidente.
Conform primarului, acţiunile de strângere a câinilor comunitari se vor desfăşura în primul rând în jurul şcolilor, urmând să se consolideze, de asemenea, măsurile de siguranţă pentru elevi şi profesori, prin instalarea unui sistem de supraveghere video. Cei prezenţi au mai ridicat problema asigurării de personal medical la fiecare unitate de învăţământ, precum şi modernizarea terenurilor de sport. Primarul a mai spus că vor continua atât măsurile de reducere a abandonului şcolar, cât şi programul de tabere gratuite pentru elevi, astfel încât aceştia să fie stimulaţi în obţinerea de rezultate bune la învăţătură.
 
12 septembrie 2013                                                                                                  Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii