Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Medgidia a primit o donație de 800 de cărți de la o delegație din Turcia

ro

04 Apr, 2014 13:26 1307 Marime text
Primăria Municipiului Medgidia a avut oaspeți de seamă! O delegație formată din reprezentanți ai Universității Gazi din Ankara, Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Excelența Sa, Ali Bozcalișkan, reprezentanți ai Centrului Cultural Turc „Yunus Emre”, președinții Asociației Oamenilor de Afaceri Turci, din România și Dobrogea, precum și directorii Colegiului Național „Kemal Ataturk” din Medgidia, au sosit la Medgidia pentru a face o donație de aproximativ 800 de cărți pentru Biblioteca Municipală I.N. Roman.

Delegația a fost primită de primarul Marian Iordache, care i-a asigurat pe toți cei prezenți de toată recunoștința pentru ceea ce fac pentru comunitatea turco-tătară din Medgidia, prin donarea acestor cărți. Mai mult, oaspeții au adus și lucrări istorice proprii și au promis că vor reveni cu o carte importantă la care lucrează, o carte despre Dobrogea, despre istoria meleagurilor noastre.

 Primarul Marian Iordache a prezentat delegației proiectele importante în care municipiul Medgidia s-a implicat fiind susținut de oameni de afaceri din Turcia. Le-a prezentat oaspeților planurile Parcului Industrial și ale Polului de Competitivitate Medgreen, precum și avantajele poziției geografice ale Medgidiei, un oraș aproape de cele mai importante căi de transport, maritim, fluvial, aerian, rutier precum și feroviar.
După întâlnirea de la primărie, delegația a mers împreună cu primarul la Biblioteca Municipală, acolo unde toți cititorii interesați vor găsi cărțile. Cele 800 de cărți sunt în principal romane și cărți pentru copii și vor putea fi citite de orice persoană care cunoaște limba turcă la un nivel mediu, după cum spun chiar reprezentanții Universității Gazi.

Oaspeții nu au plecat până nu au promis că vor sprijini înființarea unui curs de limba turcă, pentru toți locuitorii orașului interesați de limba sultanului Abdul Medgid. Astfel, în perioada următoare, la Biblioteca Municipală se vor face înscrieri pentru acest curs gratuit de învățare sau aprofundare a limbii turce.
Primarul Marian Iordache a declarant că apreciază că implicarea domnului Consul General, a directorului Centrului Cultural „Yunus Emre”, a profesorilor de la Universitatea Gazi și a reprezentanților mediului de afaceri din Turcia, alături de autoritățile publice locale și reprezentanții Colegiului Național „Kemal Ataturk”, reprezintă o nouă verigă în lanțul prieteniei dintre popoarele noastre și este expresia voinței de întărire a legăturilor culturale și umane dintre noi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii