Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Cernavodă sprijină în continuare sinistraţii din Columbia

ro

01 Jul, 2014 19:55 1029 Marime text
  Încă din data de 15 februarie 2014, odată cu producerea incendiului care a năpăstuit un imobil cu 8 locuinţe, Administraţia Locală Cernavodă a sprijinit cu toate resurselele posibile cele 12 familii, din care 19 copii si 28 adulţi, care au rămas fără acoperiş deasupra capului. Prima măsură de urgenţă a fost adăpostirea acestora în Căminul pentru persoane Vârstnice(în spaţiul pentru situaţii de urgenţă). Pe tot parcursul acestei perioade, Direcţia de Asistenţă Socială le-a asigurat sinistraţilor: spaţii mobilate de locuit, mese gratuite pe o perioadă de 14 zile (în valoare peste 26 mii lei), produse igienico-sanitare, lenjerii de pat, îmbrăcăminte şi incălţăminte, achiziţie estimată la peste 10 mii de lei. De asemenea, Primăria Cernavodă a iniţiat o amplă campanie de sensibilizare a populaţiei, în urma căreia, prin grija DAS, au fost distribuite multiple ajutoare (mobilier, îmbrăcăminte, produse alimentare, produse de uz casnic etc.). Aleşii locali au votat achiziţionarea a 12 aragaze şi a 12 frigidere în valoare de peste 25 de mii de lei, care au fost distribuite familiilor afectate. Tot în sprijinul acestora, Primăria Cernavodă a acordat ajutoare sociale de urgenţă în valoare de peste 5000 de lei, necesare asigurării necesarului de medicamente, rechizite şi alte nevoi urgente. Copiii şi tinerii afectaţi de incendiu au beneficiat de consiliere psihologică de specialitate gratuită, în cadrul Centrului de Terapie şi Asistenţă Educaţională a Primăriei Cernavodă.
          Edilul Gheorghe Hansă a iniţiat multiple demersuri pentru achiziţionarea unui imobil de peste 80 de locuinţe sociale inclusiv pentru celor 12 familii sinistrate, dar şi pentru alte familii nevoiaşe. Cu sprijinul Prefecturii Constanţa, dar şi a aleşilor locali, care în urma HCL 163/11.06.2014, au votat această investiţie finală de aproximativ 18 miliarde lei vechi, care va oferi un acoperiş deasupra capului, atat sinistraţilor cat şi altor familii cu nevoi sociale.
Până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a imobilului de locuinţe din cartierul Columbia, Administraţia Locală sprijină în continuare sinistraţii, având în vedere costurile lunare de intreţinere sunt estimate la 7 mii de lei.
 
 
Sorina Popa
Birou de Presa si Relatii Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii