Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drum transfrontalier Dobromir - Krushari

ro

18 Jun, 2013 11:22 1055 Marime text
COMUNICAT DE PRESA FINAL

DRUM TRANSFRONTALIER DOBROMIR - KRUSHARI

Pe data de 19.06.2013, ora 13.00, Comuna Dobromir din jud. Constanta organizeaza, in cadrul proiectului Drum transfrontalier Dobromir–Krushari, conferinta de presa in incinta caminului cultural din localitate privind finalizarea cu succes a proiectului.
Proiectul Dobromir–Krushari Crossborder Road, cod MIS-ETC 588 este implementat in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Blugaria 2007-2013, Axa prioritara 1: Accesibilitate, Domeniul Major de Interventie 1.1: Imbunatatirea infrastructurii de transport. Proiectul este co-finantat de Uniunea Europeana, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.
Beneficiind de sprijinul Uniunii Europene, realizarea acestui proiect și construirea drumului transfrontalier au fost posibile prin intermediul unui parteneriat eficient constituit din mai multe instituții publice:
  1. Consiliul Local al comunei Dobromirpartener lider si semnatar al contractului de finantare nerambursabila
  2. Agenția de Infrastructură Rutieră din Sofia, Bulgaria - partener
  3. Consiliul Județean Constanța – partener
Proiectul consolidează diversificarea legaturilor dintre comunitatile si economiile din zona de granita Romania-Bulgaria si participarea comuna la dezvoltarea economico-sociala, având drept obiective specifice următoarele:
- Reabilitarea si modernizarea a 15.82 km de drum in vederea imbunatatirii accesului la infrastructura de transport in zona transfrontaliera si facilitarea mobilitatii bunurilor, persoanelor și capitalului. Drumul transfrontalier conectează localitatile Dobromir (Romania) si Krushari (Bulgaria).
- Valorificarea obiectivelor turistice din zona de granita, cu efecte benefice in dezvoltarea economico-sociala a comunitatilor.


Valoarea totala a proiectului este de 6.129.383,30 euro, din care 3.106.905,00 euro pentru Comuna Dobromir si 3.022.478,30 euro pentru partenerul bulgar.
Proiectul în sine reprezintă o modalitate prin care autoritățile publice locale române și bulgare falicitează ieșirea din izolare a comunităților, acestea beneficiind de șanse reale pentru o dezvoltare durabilă echilibrată.


Primar,
EUGEN ILIESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii