Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT DE PRESĂ - Primăria Peştera

ro

06 May, 2015 18:18 1575 Marime text
Kim Allah için bir ev inşa ederse (mescit yaparsa) Allah’ta cennet’te onun için bir ev yapar.” (Buhari, Salat 65, Müslim, Mesacid 4)
“Cine  construieşte  o  casa  pentru Allah, aceluia  Allah îi va construi o casă în Rai.”
 
Reprezentanţii comunităţii musulmane au participat astăzi la inaugurarea geamiei Mamut Kuyusu din localitatea Izvoru Mare, comuna Peştera. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa autorităţilor locale, a Preşedintelui Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Gelil Eserghep, a Consulului General al Republicii Turcia la Constanţa, Ali Bozcalişkan, a Muftiului Muurat Iusuf precum şi a numeroşi credincioşi. Lăcaşul de cult, care datează încă din anul 1866, a fost reconstruit din temelii, sub atenta îndrumare şi implicare permanentă a imamului Arslan Ozgun precum şi cu sprijinul financiar al primăriei comunei Peştera. Cu o suprafaţă de peste 140 de metri pătraţi, acesta redevine un loc de rugăciune atât pentru credincioşii musulmani din comună cât şi pentru cei din zonele învecinate. Minaretul are o înălţime de 25 de metri iar în curtea geamiei se află mormântul unui veteran de  război decedat în timpul Primului Razboi Mondial, în anul 1916.   
"Din respect pentru trecut şi din apreciere pentru prezent, pentru relaţiile deosebite existente între comunitatea musulmană şi cea ortodoxă, am simţit că trebuie să ne implicăm şi să sprijinim atât tradițiile culturale, cât și valorile spirituale ale unei comunități care în scurt timp a devenit parte a societății românești. Credinţa este foarte importantă indiferent despre ce religie vorbim. Atît Biblia, cît şi Coranul, ne învaţă legea dragostei şi a bunei înţelegeri." a mărturisit primarul independent al comunei Peştera, domnul Valentin Vrabie.
            Referindu-se la acest eveniment, imamul Arslan Ozgun a declarat: “ În acest moment simt o satisfacţie deosebită pentru că am reuşit să finalizăm această lucrare. Încă de mic copil, de când veneam cu bunica la geamia veche, visam ca într-o bună zi, să pot sluji în această comunitate. Şi iată că acum, după atâţia ani, cu ajutorul bunului Allah, visul meu a devenit realitate.”
 “ Mulţumesc domnului primar pentru implicarea de a construi geamia din Izvorul Mare, primul primar creştin care a construit o geamie in Romania” a declarat Gelil Eserghep Preşedintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii