Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfinţirea unui nou aşezământ Creştin Ortodox la Medgidia

ro

25 May, 2012 22:03 1015 Marime text

O dorinţă mai veche a cetăţenilor din Medgidia care locuiesc în zona Oraşul Nou este aceea de a construi în zona respectivă o biserică Creştin Ortodoxă. Acest lucru nu a fost posibil până în prezent întrucât un amplasament care să fie disponibil pentru acest lăcaş nu fost identificat însă prin efortul Direcţiei de Gestionare a Domeniului Public şi Privat s-a depistat la începutul acestui an un teren aflat în extravilanul municipiului, la limita intravilanului, cu o suprafaţă totală de 1.100 metri pătraţi din care 1.058 de metri au fost studiaţi printr-un Plan Urbanistic de Zonă şi au fost alocaţi pentru construirea Bisericii.

Biserica ce va fi construită cu sprijinul Primăriei Municipiului Medgidia va avea Hramul „Naşterea Maicii Domnului" şi va fi slujită de Părintele Tănase care se bucură deja de sprijinul enoriaşilor din zona Oraşul Nou.

Luni, 28 mai 2012,pe terenul destinat Lăcaşului de Cult va fi turnat un pat de piatră şi începând cu orele 18:00,Înaltpreasfinţitul Teodosie,Arhiepiscopul Tomisului împreuna cu un sobor de preoţi va fi prezent la Medgidia pentru sfinţirea locului unde se va amplasa noua Biserică. Aceasta va deservi creştinii din zona Oraşul Nou însă are în vedere şi o dezvoltare ulterioară a zonei,prin trecerea în intravilan a unor suprafeţe suplimentare de teren în jurul bisericii,urmând a fi construit acolo un centru social care să vină în completarea activităţii bisericeşti.

La evenimentul de luni sunt aşteptaţi să participe enoriaşi, oficialităţi,reprezentanţi ai presei şi toţi cei interesaţi.

25 mai 2012

Compartimentul Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii